Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Reus ja viu Sant Pere: els balls parlats petits surten al carrer

La versió infantil del Ball de Gitanes i el Ball de Pastorets i el Ball parlat de Marcos Vicente han omplert de festa carrers i places, aquest dissabte

22 junio 2024 14:17 | Actualizado a 22 junio 2024 14:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Algú dubtava que els petits fossin l’ànima de la festa? Per si de cas, una gitana del ball de Gitanes petit de Reus, ho ha deixat avui ben clar: «Ballem millor que els grans!», exclamava des del raval de Santa Anna. Ho deia davant d’un bon grup de gent congregada per veure i sentir els parlaments de tres balls parlats petits de la ciutat.

Eren el de Pastorets, de Marcos Vicente i el de Gitanes. Desenes de nens i nenes que aquest dissabte, 22 de juny, al matí han pres els carrers i places de la ciutat per mostrar que les noves generacions pugen amb ganes, força i talent, tot obrint la Festa Major. També han sigut reivindicatius amb qüestions com la nova bicicleta pública compartida. I és que «amb la Ganxeta volem anar, però no ens la deixen agafar. 14 anys hem de tenir per poder-la conduir», lamentaven des del Ball de Gitanes.

$!El Ball de Gitanes petit, dansant amb les vetes. FOTO: Alba Mariné

A continuació, ha sigut el torn del Ball de Pastorets petit, tot ballant, fent salts, picant els bastons, fent formes i també fent sàtira, com la Ganxeta o el paper de les dones al món de l’esport.

$!El Majoral del Ball de Pastorets petits desitjant una bona Festa Major. FOTO: Alba Mariné

Ha tancat la tanda el Ball parlat de Marcos Vicente, «alumnes de 5è de La Vitxeta», han explicat. Quatre diables, vuit pirates, quatre soldats, Marcos Vicente, dues filles, el Comte, la filla del Comte i dos capitans pirates han sortit a escena. Tot per explicar la història d’un pirata valencià que «sempre es fa el fatxenda» també «molt el xulo» i que «tenia loteria de Nadal del Catxirulo», deia un diable. Però després de fer mil malifetes, recapacita i abandona la seva vida delictiva, «dins d’una fonda vergonya» volent «demanar-vos perdó perquè estic molt penedit», admetia Marcos Vicente.

Comentarios
Multimedia Diari