Reus Windfest-Festival, principal novetat de l´Estiu a la Fresca 2015

La programació també inclourà altres activitats com el Festival Reus Blues, el Cinema a la Fresca i la Setmana de Claqué

19 mayo 2017 22:26 | Actualizado a 22 mayo 2017 14:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Música, cinema, literatura i dansa. Un any més arriba a la capital del Baix Camp un ‘Estiu a la Fresca’ que omplirà les setmanes d’estiu amb una àmplia oferta de propostes culturals. El programa ‘Estiu a la Fresca 2015’ va ser presentat ahir per la regidora de Cultura i Joventut, Montserrat Caelles, Joan Sanjoan i Josep M. Bové, de l’Associació per a la Música Creativa i Actual (Festival Reus Blues) i Pilar Sans, presidenta de Dixiclac Claqué.

Com a novetat, els dies 24 i 25 de juliol es realitzarà la primera edició del Reus Windfest-festival de Música de Cambra, fruit de la iniciativa de joves intèrprets formats al Conservatori de Reus. Un festival que permetrà apropar la música de cambra a grans i petits, perquè puguin escoltar i valorar els ‘vents’ de la mà de formacions de gran qualitat. Entre el seu programa, es troben tres concerts i un taller d’instruments i jocs de vent per a infants.

Una de les primeres activitats que es viuran aquest juliol és el Festival Reus Blues, que enguany celebra el seu 25è aniversari. Organitzat per l’AMCA, i amb noms com la Big Mama, Stromboli Jazz Band i Amadeu Casas, tindrà el seu acte inaugural aquest dijous a Cal Massó (21.30h). Per primera vegada, la durada del festival, que sempre ha estat d’una setmana, s’allargarà a dues. Josep M. Bové, acompanyat de Joan Sanjoan, president de l’AMCA, ha manifestat el seu interès per adreçar-se a un públic més jove.

Pel que fa al cinema a la Fresca, el cicle es durà a terme a la Palma els dimarts i dijous, a les 22.30h, del 7 al 30 de juliol. En la sessió del 16 de juliol es projectarà la pel·lícula ‘Samba’ en format de 35 mil·límetres, en record de qui fou el projeccionista d’aquest clicle de cinema estival, el periodista Joan Ramon Mestre, traspassat recentment.

Aquest estiu tampoc faltarà la cita estiuenca a la Setmana de Claqué. Del 6 al 10 de juliol s’oferiran cursos intensius de diferents nivells amb els professorsGuillem Alonso i Roger Font. El 10 de juliol, com ja fa 27 anys, es presentarà la mostra de Claqué Aquí, a La Palma, on es podran veure coreografies de diferents estils per parts dels alumnes d’escoles de Reus, Montbrió, Tarragona i Barcelona. Pilar Sans, presidenta de Dixiclac Claqué, ha agraït «la participació creixent de ball a Reus».

La regidora de Cultura i Joventut, Montserrat Caelles ha afirmat que l’Estiu a la Fresca és una oportunitat per a què tothom pugui viure l’estiu intensament sense que hi hagi «barreres generacionals ni de sexe».

Per a més informació podeu consultar la web www.reus.cat.

Comentarios
Multimedia Diari