«Som una plataforma de 70 empresaris que volem una Cambra de Comerç de Reus potent»

Just analitza el treball fet fins ara per #TotsSomCambra. El dia d’avui encara no hi ha data per a les eleccions a la cambra i s’està en espera de la presentació de la proposta liderada per Agata Girbes

| Actualizado a 05 marzo 2019 18:58
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Després de mesos de rumors, aquesta setmana es revelava el primer interrogant al voltant d’una de les candidatures que es presentarà per liderar la Cambra de Comerç de Reus. Es tracta de #TotsSomCambra, la plataforma que lidera Jordi Just i que es presentava dimecres de forma coral i amb empresaris de les cinc comarques que abraça l’entitat cameral.

La presentació de la seva candidatura havia despertat moltes expectatives. Passats uns dies, quina és la seva valoració?
El feedback ha estat molt positiu. És lògic que davant la incertesa actual, els empresaris i les associacions estiguin atents a veure què passava i si realment hi haurà eleccions. Amb la presentació de la plataforma volíem posar la primera marxa i fer visible que fa molts mesos que hi treballem.

#TotsSomCambra compta amb la implicació d’una setantena d’empresaris. Ha rebut trucades de més empreses que s’hi vulguin sumar?
Estem en contacte i ultimant detalls amb nous casos. Però hem de deixar clar que la plataforma #TotsSomCambra neix perquè s’hi puguin incorporar totes aquelles persones que entenguin, creguin i vulguin una cambra al servei de les empreses del territori. 

Durant la presentació, es va subratllar la necessitat que la cambra recuperi el seu lideratge. Com pensen fer-ho?
Estem treballant amb moltes idees que ja anirem desvetllant. Algunes d’elles, però, suposen aprofundir encara més les aliances amb la universitat, la creació d’un lobby important agroindustrial i agroalimentari o la potenciació de la tecnologia en el comerç. Les cambres hem d’exercir un paper i una labor d’innovació i centrar-se molt amb el petit i mitjà empresari.

«En aquests moments, la Cambra de Comerç té 22.630 empreses que poden votar i que treballarem perquè així ho facin»

La millora de les infraestructures i la mobilitat és un altre dels cavalls de batalla... 
Quan era petit i anava amb tren de Reus a Barcelona tardava una hora i vint-i-cinc minuts, el mateix que estic avui en dia. I això vol dir que algú no ha fet els deures. A més a més, ara vénen des del Govern estatal i ens diuen que no comptem amb l’estació intermodal quan els empresaris necessitem tenir bones infraestructures per ser competitius. Nosaltres volem ser la consciència empresarial del territori per denunciar el que no es fa bé i ajudar a trobar solucions. 

Com s’afrontarà el problema de finançament que tenen les cambres des de la retirada de l’obligació de pagar les quotes?
Sense voler avançar res, si sortim escollits, una línia implica oferint serveis de qualitat i de gran valor afegit. També apuntar que hi ha un consell de cambres de Catalunya que està treballant per buscar solucions i possibles acords. Perquè el que tampoc pot ser és que les cambres siguem un organisme públic-privat, i reconegut oficialment, i que és quedem sense assignació per la feina necessària que duem a terme.

Quan hi haurà data oficial per a les eleccions?
Nosaltres treballem amb la idea que els comicis se celebraran el març de l’any vinent i sense perdre de vista que, en altres comunitats autònomes, ja s’han celebrat. Però el més significatiu és que, fins ara, hi havia un escenari on les eleccions passaven per unes quantes empreses i això canviarà. La cambra té 22.630 empreses que poden votar i que treballarem perquè així ho puguin fer. I això suposa una democratització del vot que també ajudarà a la seva modernització.

«Van ser ells els que van trencar el pacte que teníem per unes desavinences que no sabem quines són»

En una entrevista al ‘Diari’, l’actual president, Isaac Sanromà, manifestava que «els interessos personals d’algun candidat» havia impossibilitat la candidatura única. Què té a dir-hi?
En el meu cas no em sento al·ludit perquè #TotsSomCambra som una plataforma de 70 empresaris que volen una cambra potent. Per tant, no és un projecte personalista, perquè sense un gran equip no tiraríem endavant.

L’empresària Agata Girbes va anunciar que encapçalarà una altra llista on, tot indica, també estarà Enric Olesti. Manté la mà estesa a reunir-se amb ells si sorgeix l’oportunitat? 
I amb tothom que sigui empresari de l’àmbit territorial de la Cambra de Comerç. És la nostra obligació i també la nostra voluntat.

Es plantejaria un possible acord per anar plegats a les eleccions?
Estem oberts a parlar. Però sobre unes bases molt clares. És la tercera candidatura en un any amb més o menys la mateixa gent, mentre que nosaltres som els mateixos i sumem gent. Van ser ells els que van trencar el pacte que teníem per unes desavinences que no sabem quines són. Per tant, si volen recuperar el diàleg que siguin ells que facin una proposta i en parlarem, com fem amb tothom.

Comentarios
Multimedia Diari