Una ofrena per recordar la vida d’un Sant a Reus

Religió. La Confraria de La Verònica celebra el 150è aniversari de la mort de sant Antoni M. Claret i cedeix un reliquiari a les claretianes

26 octubre 2020 06:30 | Actualizado a 26 octubre 2020 08:35
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Confraria de La Verònica de Reus està de celebració amb motiu del 150è aniversari de la mort de Sant Antoni Maria Claret i Clarà i, per això, la seva Junta Directiva va organitzar un acte abans-d’ahir a la Parròquia de Sant Joan Baptista, on van fer estrena d’una exposició de goigs anomenada A llaor del Pare Claret i van cedir un reliquiari a la comunitat claretiana de Reus, peça que també va ser beneïda. De fet, durant l’ofrena i cessió del nou reliquiari, sufragat per La Verònica a les Claretianes de la ciutat, els assistents van poder observar una peça d’orfebre del darrer terç del segle XX.

La festivitat va ser un moment clau per a la Confraria. El seu president, Aleix Vall, va puntualitzar a la cita que era «l’inici d’una trajectòria que, esperem, sigui profitosa». Pel que fa a la mostra, inèdita al Camp de Tarragona, és una selecció de goigs dedicats al patró de la confraria reusenca –la qual va ser l’antiga Germandat Tèxtil de Sant Antoni Maria Claret–, i es pot visitar fins al 21 de novembre, en l’horari d’obertura de l’església. Hi ha prop de 40 goigs i es divideixen a partir de diferents moments de la vida del sant. La selecció es va dur a terme en funció de les estrofes i les il·lustracions. «En primer lloc, hi ha els dedicats al ‘Beat Claret (1934-1948)’, amb peces amb la lletra de Mn. Antoni Malats, també hi ha al·lusions a la seva beatificació i apareixen telers, pel seu vincle amb el món tèxtil», diu la comissària de l’exposició i membre de Recull d’Estudis Històrics, Mª Carme Bigorra.

Tot seguit, hi ha els ‘goigs a Sant Antoni Maria Claret (1950-1070)’ i, després, els de la col·lecció de Terrassa (1950-1966), considerada «única», esmenta, i ho justifica: «Hi ha il·lustracions que expliquen la vida del sant de forma visual i revifen els goigs, que es reprodueixen idèntics amb petites variacions». La mostra es tanca amb commemoracions i altres publicacions.

L’ofrena del reliquiari va anar a càrrec d’Aniol Borràs i va ser beneïda pel Consiliari de la Confraria i Rector de la Parròquia de Sant Joan Baptista, Mn. Pere Dalmau. El claretià Pare Joan Font va col·locar la relíquia al reliquiari. La cerimònia va comptar amb l’acompanyament musical del COR D’Arezzo, amb la directora Sílvia Virgili i l’organista Josep E. Peris. En nom de les claretianes, Consol Ferrús, va assenyalar que «tenim la missió de custodiar el reliquiari amb gran devoció».

Comentarios
Multimedia Diari