Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  23 ferits, dos de gravetat, balanç final de l’accident d’autocar a Rubió

  Una grua de gran tonatge retirarà aquest diumenge l’autobús sinistrat a la pista asfaltada d’accés a Ca n’Alzina

  31 julio 2022 07:02 | Actualizado a 31 julio 2022 10:02
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’accident d’autocar a Rubió (Anoia) ha deixat un balanç final de 23 persones ferides i traslladades a l’hospital, dues de gravetat, segons ha informat la Direcció General de Protecció Civil (DGPC).

  No obstant això, el SEM va haver d’atendre 45 dels 47 viatgers que anaven a l’autocar, que ahir dissabte a la tarda va bolcar en una corba tancada a la pista asfaltada d’accés al restaurant i espai gastronòmic Ca n’Alzina.

  Protecció Civil ha desactivat ja l’alerta del Procicat un cop finalitzada la gestió de l’emergència i una grua de gran tonatge retirarà aquest diumenge l’autobús sinistrat. En paral·lel, els Mossos d’Esquadra estan prenent dades de l’estat del vehicle i de la carretera per fer l’atestat de l’accident.

  Els 23 ferits han estat traslladats a diferents hospitals de Catalunya: una persona en estat greu a l’Hospital de Bellvitge; una persona en estat greu a l’Hospital Parc Taulí de Sabadell; una persona menys greu a l’Hospital de la Vall d’Hebron; 10 persones traslladades a l’Hospital d’Igualada: 6 en estat menys greu i 4 en estat lleu; 6 persones evacuades a l’Hospital Althaia de Manresa: 3 en estat menys greu i 3 en estat lleu; 3 persones traslladades a l’Hospital de Martorell: 2 en estat menys greu i 1 en estat lleu; i 1 persona traslladada en estat lleu al CUAP de Manresa.

  En total, el SEM ha mobilitzat 25 unitats, entre les que hi ha 3 helicòpters de SEM, l’helicòpter de l’equip conjunt SEM-Bombers i 2 psicòlegs d’emergències. Per part de Creu Roja han actuat tres components de l’Equip de Resposta Immediata en Emergències (ERIE), un vehicle d’avituallament i un altre de suport amb un total de 7 persones, a més de 4 vehicles de transport col·lectiu que han fet acompanyaments de persones afectades il·leses a cases i hotels, així com la recollida de tres passatgers donats d’alta a Martorell i una persona donada d’alta a Manresa.

  Comentarios
  Multimedia Diari