Aprovació inicial del projecte d’ampliació del Museu de Valls

L’Ajuntament preveu iniciar les obres l’any que ve en una primera fase, pressupostada en 276.000 euros

12 diciembre 2019 08:50 | Actualizado a 12 diciembre 2019 09:47
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

L’Ajuntament de Valls ha aprovat, de manera inicial, el projecte d’ampliació del Museu de Valls prevista a l’edifici de la Casa de Cultura per un import de 440.000 euros.

El projecte preveu que el museu, que actualment ja està ubicat a les dues plantes superiors de l’equipament, passi a ocupar la major part de l’edifici, una ampliació que serà la més important des que el museu es va traslladar a la Casa de Cultura ara fa 50 anys, segons fonts municipals. L’Ajuntament preveu iniciar les obres l’any vinent en una primera fase, pressupostada en 276.000 euros.

Aquesta primera fase inclou la remodelació de les plantes baixa i primera que ara s’incorporaran en la seva major part al museu. D’aquesta manera, el projecte inclou la reforma a la mateixa planta baixa, convertint-la en un vestíbul del museu des d’on iniciar ja d’entrada el recorregut museogràfic i accedir a les diferents sales expositives de les plantes superiors.

Aquest vestíbul es convertirà en un espai que servirà de distribuïdor dels visitants, punt d’informació i de serveis de recepció, a més de ser un nou espai per albergar exposicions de petit format.

Primera planta

El canvi més important serà a la primera planta que s’incorporarà al recorregut museogràfic i que permetrà mostrar-hi una part representativa de la col·lecció que a hores d’ara no té espai per ser exposada.

Així, el museu guanya en aquesta planta tota la zona que ocupava l’antiga biblioteca comarcal Carles Cardó abans del seu trasllat al barri antic l’any 2014.

Finalment, des de la primera planta, el recorregut continuarà i enllaçarà amb les dues plantes superiors que en l’actualitat ja ocupa el museu i que tindran la mateixa funció actual d’acollir exposicions temporals, tant siguin sobre el fons propi com també per acollir mostres monogràfiques de temàtica diversa. En l’actualitat el Museu de Valls no tenia un espai expositiu per mostrar el seu fons. Fins ara hi havien exposicions permanents i per això volen que a les altres plantes vagin canviant.

El projecte d’ampliació preveu també la remodelació d’aquestes dues plantes per fer-les més funcionals, tot i que en aquest cas les obres, pressupostades en 164.000 euros, s’executaran en una segona fase.

Aquesta fase posterior també inclourà l’ampliació de dipòsit d’obres, amb un nou magatzem que s’ubicarà a la segona planta, i que permetrà guanyar espai per acollir el fons d’art del Museu de Valls que, en els últims anys, gairebé s’ha doblat.

Treballs arqueològics

La Junta de Govern de Valls també ha aprovat la contractació, per un import de 8.165 euros IVA inclòs, de Carme Subiranas per a la realització dels treballs arqueològics de l’entorn de l’antiga Ermita de Santa Magdalena, situada a la carretera de Picamoixons a prop dels barris de Santa Magdalena i les Comarques.

Els treballs inclouen l’estudi de les dues tombes trobades en estudis anteriors i un extrem de la paret de l’ermita, amb l’objectiu de determinar els elements a conservar de cara a la redacció de l’última fase de l’enderroc i l’urbanització de l’entorn.

Comentarios
Multimedia Diari