Bones vibracions en les primeres hores de Sant Jordi a Tarragona i la resta de Catalunya

Els llibreters preveuen més vendes que diades anteriors pel fet que no han pogut obrir els dos dies previs. Els catalans compraran 7 milions de roses i 1,5 milions de llibres per Sant Jordi

| Actualizado a 23 abril 2019 11:14
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Rambla Nova de Tarragona bull d’activitat amb la presència d’unes 160 parades que atreuen milers de tarragonins que busquen llibres i roses per Sant Jordi. El temps ha anat millorant al llarg del matí i el temporal dels darrers dies ha quedat enrere per goig dels llibreters, que esperen vendes superiors a les d’altres diades pel fet que enguany no han pogut obrir els dos dies previs pel fet de ser festius. Als taulells els llibres vinculats al procés i especialment els dels polítics independentistes empresonats, com ‘Contes des de la presó’ d’Oriol Junqueras, sembla que agafen protagonisme, juntament amb novetats locals com ‘El Nen de Prades, el guerriller de la terra roja’, de Robert Vallverdú. Les floristeries també confien que sigui un bon Sant Jordi.

Els gremis de Floristes i de Llibreters somriuen i es mostren optimistes amb aquesta diada de Sant Jordi. Esperen que els catalans comprin 7 milions de roses i 1,5 milions de llibres, unes xifres positives, en part, gràcies a la proximitat de la festa amb la Setmana Santa. Així, Barcelona s'omple aquest dimarts amb unes mil parades de llibres i quatre mil de roses, mentre que es preveuen més de dos mil punts de venda il·legals. La rosa vermella serà un any més la protagonista indiscutible, tot i que es consolidarà la groga, amb unes 600.000 vendes. Al seu torn, el Gremi de Llibreters espera augmentar la facturació fins a un 2% respecte als 22 MEUR del 2018.

Després d'unes vacances, aquest 23 d'abril és un dia laborable i els floristes, les empreses, les escoles i els comerços gaudiran de plena activitat. En aquest sentit, s'espera vendre 7 milions de roses, de les quals només un 4% es produeix a Catalunya.

Per cobrir la demanda, la majoria de flors seran d'importació a causa de la disminució progressiva d'aquest delicat cultiu i l'alta demanda concentrada en només una jornada. El gruix de roses arriba d'Equador i Colòmbia (70%) i, en menor mesura, d'Holanda (15%). També n'hi ha un 10% que prové d'altres punts d'Espanya, especialment de Sòria.

La principal tendència d'aquest Sant Jordi, però, seran els complements naturals per engalanar les roses. A part de l'espiga i la senyera tradicionals, també acompanyaran les flors peces de fusta o de roba, fibres naturals i, fins i tot, detalls de ceràmica per tal de donar-los un valor afegit.

D'altra banda, el Gremi de Llibreters confia a incrementar un 2% les vendes per Sant Jordi respecte als 22 MEUR de facturació de l'any passat. En aquesta línia, el sector del llibre infantil i juvenil preveu mantenir el 34% del total de les vendes.

Gràcies a l'acord amb l'Ajuntament de Barcelona, es podran trobar parades des del passeig Sant Joan fins a Ciutat Vella i l'Eixample, els dos districtes que acullen el gruix de les parades. Per aquest motiu, aquest any s'ha oxigenat el centre per poder facilitar la circulació de les persones i la seguretat i s'han ampliat els espais disponibles.

Comentarios
Multimedia Diari