Cellers de la DO Tarragona aposten pel turisme

Una vintena d’establiments ofereixen propostes enoturístiques singulars per a tots els públics

| Actualizado a 15 marzo 2022 06:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

L’Espai Turisme acollia ahir el matí la presentació de la Ruta del Vi de la DO Tarragona al sector turístic de la ciutat, en un acte impulsat per Tarragona Turisme. L’acte s’emmarca en la promoció conjunta de la destinació Tarragona i la DO, que ja ha tingut esdeveniments com la presentació davant de mitjans especialitzats de Madrid de la campanya ‘Tarragona, emoció mediterrània’.

L’alcalde de Tarragona i president del Patronat Municipal de Turisme de Tarragona, Pau Ricomà, fou l’encarregat d’obrir l’acte remarcant «els valors culturals i patrimonials que Tarragona pot aportar per projectar la DO Tarragona». «Una DO molt especial, amb un caràcter molt mediterrani», afegia, abans de destacar la feina de promoció del vi i del territori que s’està realitzant i que es continuarà fent de forma conjunta.

Seguidament, el president de la DO Tarragona, Vicenç Ferré, definia la ruta com una «estructuració i un treball conjunt dels cellers per arribar més lluny». «Som vint cellers preparats per rebre turistes i hem detectat una oportunitat», afegia. Finalment, Ferrer assegurava que la DO vol treballar amb Tarragona com a epicentre turístic amb el qual busquen «la màxima simbiosi de vi i patrimoni» i avançà que la DO Tarragona serà cada cop més present al calendari cultural tarragoní, des de Tarraco Viva al Dixieland.

Els cellers presents a l’acte continuaven l’exposició per presentar la seva oferta turística i finalment es passava a un networking amb tast de vins que serví de trobada més informal entre el sector turístic de la ciutat de Tarragona i els cellers de la DO Tarragona.

‘Enoexperències’ a vint cellers

Durant la presentació, Vicenç Ferré va explicar que la Ruta del Vi de la DO Tarragona va més enllà dels tastos per oferir el que anomenà «enoexperiències». La ruta ofereix endinsar-se en una zona privilegiada pel cultiu de la vinya amb experiències singulars que mariden el vi amb la gastronomia, l’esport i la cultura, amb propostes adreçades a tot tipus de públic i en uns paisatges que van des de Tarragona i el Mediterrani a l’interior rural del camp tarragoní, la serra de Prades i la vall del riu Ebre.

Aquestes experiències singulars s’ofereixen a sis perfils diferents: foodie, actiu, curiós, cultural, familiar i entusiasta, de manera que cada viatger pot trobar una oferta adaptada a les seves necessitats i inquietuds. Com a exemples, es poden trobar rutes en bicicleta o a cavall per als viatgers més actius; visites arquitectòniques per als perfils més culturals; maridatges o un food truck per als foodies; un taller de disseny d’etiquetes per al públic més familiar; una escape room per als curiosos o tastos temàtics per als més entusiastes del vi.

Els vint cellers de la Ruta del Vi de la DO Tarragona són quatre de la Ribera d’Ebre, onze de l’Alt Camp, un del Baix Camp i dos del Tarragonès, que ofereixen visites i experiències turístiques singulars que es poden trobar al web https://rutadelvidotarragona.cat/.

Comentarios
Multimedia Diari