Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

ERC aconsegueix a Madrid 4 milions dels Pressupostos per a Tarragona i Reus

Es tracta de la construcció d’un nou pont al polígon Entrevies de Tarragona i la reforma de l’edifici i la museografia del Museu d’Art i Història de Reus

22 noviembre 2022 18:02 | Actualizado a 22 noviembre 2022 18:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els senadors del grup d’Esquerra Republicana de Catalunya – EH Bildu, Laura Castel Fort i Josep Rufà Gràcia, han fet un gest avui dimarts a favor de la negociació pressupostària amb la incorporació de diverses esmenes transaccionades de la formació republicana, que suposaran una inversió de 4 milions d’euros al Camp de Tarragona. Es destinaran a dos projectes concrets, un a Tarragona i l’altre a Reus.

Construcció d’un nou pont al polígon Entrevies de Tarragona

En el cas de la ciutat de Tarragona, la inversió es tracta de la construcció d’un nou pont d’entrada i sortida al polígon Entrevies, sobre les vies d’ADIF. En paraules de la senadora Castel: “hem aconseguit desencallar un projecte molt necessari i reivindicat per Tarragona”. La senadora destaca que aquesta esmena és de dos milions d’euros, els quals aniran destinats a donar resposta a una “reivindicació que fa temps que està pendent”.

Per la seva banda, l’alcalde de Tarragona, Pau Ricomà, afirma que “l’obra del nou pont és imprescindible per poder garantir la mobilitat en aquest polígon i per incrementar el grau de seguretat i de connectivitat de tota aquesta zona. A banda, també beneficiarà la competitivitat de les empreses que hi ha”. L’alcalde afegeix que “des de l’Ajuntament fa molt de temps que treballem per resoldre la situació del polígon Entrevies i la solució va per bon camí. La construcció del nou pont és una necessitat a la qual se li ha de donar una resposta urgent”.

Ricomà recorda que aquest polígon suporta una gran activitat logística, on hi treballen centenars de persones a les quals se’ls ha de garantir una sortida en condicions de la zona. “Ha quedat palès que és del tot inviable que aquest polígon només tingui un accés i remarquem que aquesta intervenció és imprescindible perquè Entrevies compti amb dos punts de sortida diferents. Estem parlant de seguretat i de mobilitat”, clou Ricomà.

Reforma del Museu d’Art i Història de Reus

En el cas de Reus, els republicans han pogut transaccionar la reforma de l’edifici i de la museografia del Museu d’Art i Història de Reus, un projecte amb un valor de 2 milions d’euros.

Com explica Josep Rufà, la mesura servirà per “dignificar l’espai però també per millorar els accessos per a les persones discapacitades”. Així mateix, el senador espera que la reforma aconsegueixi que més gent consumeixi cultura i que converteixi el Museu en un referent, no només de Reus, sinó també de la comarca i del Camp de Tarragona.

La vicealcaldessa, Noemí Llauradó,, ha celebrat la notícia perquè “suposa un gran benefici per Reus i per al territori”. Llauradó ha remarcat que “així reafirmem el nostre compromís amb la Cultura com un dels pilars de l’estat del benestar i el paper dels Museus en la conservació i difusió de la nostra memòria col·lectiva”.

Per la seva banda, el regidor de Cultura i Política Lingüística, Daniel Recasens Salvador, ha explicat que “aquesta inversió implicarà un canvi en profunditat de la museografia del Museu i permetrà consolidar un relat de ciutat, especialment dels s.XVIII i XIX”. Ha volgut remarcar que “aquest projecte permetria seguir treballant en un model de museu del segle XXI, en benefici de la mateixa institució, per a la ciutat i per als visitants en general”.

Els senadors republicans apunten que de moment l’anomenada la Llei de Pressupostos Generals de l’Estat (LPGE) comença el seu tràmit al Congrés, però que encara queda camí per recórrer des de l’òptica de la negociació durant els pròxims dies, abans no es pugui donar per fet un acord definitiu. “Durant aquest procés, serem exigents en la defensa d’allò que creiem que és just per Catalunya, i la gent de les comarques tarragonines”.

Dijous està prevista la votació de la LPGE al Congrés que continuarà el seu tràmit al Senat durant el mes de desembre, i en el cas de ser incorporades noves esmenes a la cambra alta legislativa, hauran de ser ratificades finalment en una nova sessió plenària al Congrés.

Comentarios
Multimedia Diari