Estudiants de la URV participen al programa de pràctiques de les Nacions Unides

El projecte educatiu internacional de l'Acadèmia Regional sobre les Nacions Unides (RAUN) té una durada de 9 mesos

02 julio 2021 09:59 | Actualizado a 02 julio 2021 11:27
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Un total de 15 estudiants de màster i doctorat de les universitats de Catalunya s’han incorporat al programa de pràctiques de les Nacions Unides que dona suport a joves talents que volen iniciar una carrera internacional. El programa educatiu internacional de l’Acadèmia Regional sobre les Nacions Unides (RAUN) permet, al llarg de 9 mesos, realitzar projectes de recerca pràctics en diferents organitzacions mundials de prestigi com ara l’Organització de les Nacions Unides (ONU), l’Organització per a la Seguretat i la Cooperació a Europa (OSCE) o el centre Ban Ki Moon.

Per primera vegada, el prestigiós programa de la RAUN acull estudiants de les universitats catalanes gràcies a la col·laboració impulsada per la Delegació del Govern de Catalunya a l’Europa Central, amb seu a Viena, i el Consell Interuniversitari de Catalunya (CIC). El projecte ha estat coordinat per la Comissió de Relacions Internacionals del CIC.

L’estudiantat de Catalunya ha estat escollit entre un total de 119 perfils de diferents sistemes universitaris internacionals. Els seleccionats són 11 dones i 4 homes de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), la Universitat Pompeu Fabra (UPF), la Universitat de Girona (UdG), la Universitat Rovira i Virgili (URV), la Universitat Oberta de Catalunya (UOC) i la Universitat Internacional de Catalunya (UIC).

En total, el comitè de selecció de la RAUN ha escollit 46 estudiants, un de cada tres dels quals participa a una universitat catalana. Així mateix, entre els perfils més destacats dels escollits per la RAUN hi ha 9 universitaris catalans que s’han situat entre els sol·licitants més ben valorats.

Des del mes de maig passat, i fins al desembre, els participants treballen, en modalitat virtual, amb xarxes d’experts en diferents àmbits en un entorn que fomenta la diversitat, la tolerància, l'aprenentatge cultural i la comprensió per oferir solucions innovadores als reptes globals contemporanis. A més, participen en conferències i tallers interactius a diferents països impartits per experts i professionals. 

Comentarios
Multimedia Diari