Galimany serà la vallenca de l’any a la 37a Nit de Premis

L’esdeveniment tindrà lloc el 19 de setembre al claustre del Convent del Carme

09 septiembre 2020 07:00 | Actualizado a 09 septiembre 2020 09:05
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Valls celebrarà una nova edició de la Nit de Premis i l’adaptarà a la situació actual de la pandèmia. Aquest any, serà una data desacostumada, amb mesures higièniques i de distanciament físic i amb canvis evidents. L’esdeveniment tindrà lloc el dissabte 19 de setembre a les set de la tarda al claustre del Convent del Carme de Valls i enguany arriba a la 37a edició.

Marta Galimany, corredora de llarga distància, especialitzada en proves d’atletisme de marató i que ha estat seleccionada per participar en els Jocs Olímpics de Tòquio, serà la vallenca de l’any.

Al febrer d’aquest any, Galimany va aconseguir la marca mínima per a poder participar en els Jocs Olímpics: 2 hores, 29 minuts i 2 segons. Aquest mes de juliol va aconseguir el rècords d’Espanya d’una hora corrent en pista, justament a la pista del Fornàs 17 km 210 metres. La prova la va fer a porta tancada.

«Vam haver de posposar aquest acte al mes de maig però teníem clar que el volíem celebrar. Hem prioritzat, per damunt de tot, la importància de mantenir la continuïtat de la iniciativa de reunir l’àmbit associatiu, cultural i empresarial de casa nostra amb reconeixements, premis i distincions», va explicar ahir en roda de premsa, l’alcaldessa de Valls, Dolors Farré.

En total s’atorgaran 16 premis.Un altre dels guardons destacats és el premi a la Iniciativa Cívica, que s’atorgarà per vintè cop. La comissió organitzadora de la Nit de Premis enguany ha colgut reconèixer la trajectòria de l’entitat IGP Calçot de Valls, la qual celebra, aquest any, el 25è aniversari de a concessió d’aquest segell de qualitat per part de la Generalitat de Catalunya. La IGP Calçot de Valls va sorgir de la demanda dels pagesos del Camp de Tarragona per aconseguir un reconeixement adequat a la qualitat del producte que conreen.

El reconeixement a la tasca econòmica, la tasca social i de servei anirà a Amalgama7. Aquesta és una institució que, a part de ser pionera a l’Estat, pels seus resultats, se situa entre les millors xarxes assistencials europees especialitzades en l’atenció d’adolescents i joves amb comportaments disruptius. Des del 1997 desenvolupa un model terapèutic i educatiu propi.

El premi a la salvaguarda del patrimoni arquitectònic i cultural de l’Alt Camp anirà a la remodelació de la plaça del castell del Rourell. Així, doncs, ha permès la dignificació de l’entorn d’un bé cultural d’interès nacional.

El premi Cristina Requena i Giró de Periodisme anirà el programa El matí de Catalunya ràdio que dirigia i presentava la periodista Mònica Terribas, la qual el 22 d’abril, vigília de Sant Jordi, es va emetre en directe des de Valls. Van retratar la realitat de les residències Alt Camp, Montserrat Cuadrada i Ballús i va donar veu tant a les persones residents com a tot el personal professional assitencial.

Sense sopar

Lisard Bellod, fundador de l’empresa Montseta que elabora vermut rebrà el premi al jove emprenedor. «L’any 2015 va ser l’any del canvi, vaig deixar la feina i vaig començar un somni que feia molts anys que tenia al cap: agafar un producte que elaborem a casa i des de fora de l’empresa familiar», diu Bellod.

No hi haurà sopar, a diferència d’altres edicions i l’acte el conduiran l’actor Ricard Ferré i l’actriu Cristina Murillo. L’aforament, limitat a 200 persones, obliga a reservar entrades a aquells que hi vulguin assistir. La reserva es podrà fer a la Cambra de Comerç fins al dia 15 de setembre. O bé enviant un e-mail a nitdepremis@gmail.com.

Comentarios
Multimedia Diari