Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’ACA inverteix prop de 2 milions d’euros en la construcció de la depuradora de la Nou de Gaià

  L’aigua tractada s’aportarà al torrent de Serralta (conca del riu Gaià), millorant la seva qualitat ambiental

  17 noviembre 2022 14:20 | Actualizado a 17 noviembre 2022 14:23
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) invertirà prop de 2 milions d’euros en la construcció de la nova depuradora de la Nou de Gaià, a la comarca del Tarragonès. S’ha adjudicat el contracte per a executar les obres, que tindran una durada d’11 mesos i que inclou els costos d’explotació de la depuradora per a un període d’un any. Transcorregut aquest període, s’obrirà el procés per dur a terme un contracte per a licitació de l’explotació del servei de la planta a través d’un procés de concertació pública.

  Mapa amb l’abast de les actuacions projectades. Mapa amb l’abast de les actuacions projectades

  La nova depuradora serà amb un reactor biològic concèntric al decantador amb aeració prolongada de 10 metres de diàmetre, que tindrà una capacitat de tractament de 204 m3/dia. La planta garantirà les necessitats de sanejament actuals i futures, i s’ha dissenyat tenint en compte l’increment de població que es produeix en els mesos d’estiu.

  Els treballs també preveuen la construcció d’un decantador circular secundari de flux radial i vertical de 5,25 metres dediàmetre, amb l’objectiu de separar els fangs de l’aigua tractada i espessir els fangs a fi de poder-los recircular a la fase biològica o ser extrets com a fangs per al seu posterior ús.

  En l’actualitat, la Nou de Gaià disposa d’una xarxa de sanejament que recull les aigües de tot el municipi i es portenfins al punt d’abocament del torrent de Serralta, a la conca del riu Gaià. La xarxa està gestionada per l’Ajuntament de la Nou de Gaià.

  Sanejament a Catalunya

  Actualment hi ha 541 depuradores en servei a Catalunya, que garanteixen el sanejament del 97,1% de la població. Pel que fa a la comarca del Tarragonès, aquesta compta amb 13 depuradores en servei, que garanteixen les necessitats de sanejament de més del 95,5% de la població de la comarca.

  El model de sanejament de Catalunya és descentralitzat i la participació dels ens gestors locals és clau per assolir els objectius de gestió i d’execució de la planificació.

  Comentarios
  Multimedia Diari