L’Hostal les Disset Fonts torna a obrir 46 dies després dels aiguats

Els propietaris han fet una gran inversió per tirar endavant. El restaurant ofereix el mateix menú casolà

11 diciembre 2019 09:30 | Actualizado a 12 diciembre 2019 16:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

«La gent esperava que tornèssim a obrir i ho teníem tot ple. A més, tot és nou i bonic», explica il·lusionat el propietari de l’Hostal les Disset Fonts al Diari, Joan Carles Llaó. I és que aquest dissabte, 46 dies després de la riuada el restaurant de l’Espluga de Francolí ha tornat a obrir portes. Ell i la seva família tenien ganes de tirar endavant al negoci i volien obrir portes el més aviat possible. Ho han fet abans de Nadal.

«Ara és tot nou. Tenim despeses, he de pagar els treballadors i ja portàvem dies tancats. Hem de seguir endavant com fins ara i ser forts». «Oferim el mateix menú casolà ja que agrada i ens funciona», afirma Llaó. Expliquen que molts clients en conèixer la notícia els van trucar immediatament per tornar a reservar taula.

Es tracta d‘un negoci que ho porta la tercera generació i va obrir l’any 1960. Té el bar, restaurant i les seves habitacions. «Ara hem fet una gran inversió ja que hem hagut de comprar nou mobiliari», assegura Joan Carles Llaó mentre prepara la taula del restaurant.

Afegeix que «esperem rebre les ajudes del consorci, de les assegurances o d’alguna de les administracions. De moment encara no hem tingut cap resposta al respectre i hem de seguir. Encara estem pagant el tercer any de la hipoteca».

Les canyes i runa que van baixar amb força pel riu Francolí el passat mes d’octubre, van taponar un dels ponts i això va fer que el nivell de l’aigua pugés uns metres.

El carrer de la Font –on es troba l’Hostal les Disset Fonts– va ser un dels més afectats per la riuada del passat mes d’octubre..

La línia de l’aigua es veia a les façanes, a quasi dos metres d’alçada. Els baixos de les cases es trobaven plens de fang i runa i el que hi havia a l’interior estava destrossat, inclosos tractors, cotxes, maquinària o eines. L’aigua va arribar als dos metres d’altura, de manera que tot el que hi havia al bar i al restaurant ho havien de tirar. L’única cosa que es va salvar van ser les habitacions, que estan a la primera planta. «Es va emportar tot el material del restaurant, i sols va quedar l’edifici», recorda el propietari. Aquella nit no hi havia ningú que s’allotgés. «Em van trucar aquella nit perquè vingués ja que l’hostal s’estava inundant», detalla Joan Carles.

Seguir endavant

Un altre exemple és el celler Rendé Masdéu que els aiguats es van emportar el restaurant i el celler. Ara han obert a l’Espluga de Francolí i fins passades les festes un punt de venda dels seus productes. També segueixen venent el ‘Vi Solidari’a diferents vinoteques i supermercats. El vi s’ha elaborat amb les aportacions, principalment, dels cellers de la DO Conca de Barberà i està previst que se’n distribueixin unes 10.000 ampolles. Els diners recaptats amb aquesta iniciativa solidària es destinaran a la construcció de les noves instal·lacions Rendé Masdéu.

Comentarios
Multimedia Diari