Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  L’Esbart Santa Tecla, candidat als merits distingits del Consell Comarcal

  El ple de l’Ajuntament de Tarragona proposa l’entitat fundada l’any 1971

  16 septiembre 2022 17:19 | Actualizado a 16 septiembre 2022 17:22
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  En el Consell Plenari celebrat aquest matí al Palau de Congressos, el consistori ha aprovat per unanimitat proposar l’Esbart Santa Tecla a la vuitena convocatòria de la concessió de distincions de mèrit als serveis distingits del Consell Comarcal del Tarragonès 2022.

  Un any més el Consell Comarcal ha obert convocatòria per a la concessió de distincions de mèrits de serveis distingits, amb l’objectiu d’honorar persones o entitats en mèrits a la labor realitzada o conducta seguida que hagin contribuït a augmentar el prestigi d’un municipi del Tarragonès o de la comarca en el seu conjunt i l’Ajuntament hi proposarà l’Esbart Santa Tecla.

  Des de l’Ajuntament s’ha acordat proposar aquesta entitat, ja que reunia tots els requeriments de la distinció, com la seva veterania i l’activitat ininterrompuda i creixent al llarg dels anys; la importància de l’entitat a nivell territorial i la recuperació de la cultura popular de la nostra ciutat. La Consellera de Cultura, Inés Solé, ha defensat la proposta i s’ha mostrat molt satisfeta davant l’aprovació ja que “una vegada més posem en valor la tasca de l’Esbart vers la festa, la cultura popular i la identitat tarragonina” i ha finalitzat “les persones que integren l’Esbart són una peça clau i històrica en la construcció, creixement i enriquiment constant de la Festa Major tarragonina”.

  L’Esbart Santa Tecla va ser fundat l’any 1971, ara fa 51 anys, i no ha parat la seva activitat de manteniment i promoció de la cultura catalana i la recuperació de la cultura popular tarragonina, en el marc de les festes i per la ciutat. Ha recuperat, mantingut i fet créixer balls tan importants com el de Bastons, el Patatuf, el Ball de Cercolets, el de Turcs i Cavallets i el Ball de Valencians o el Retaule de Santa Tecla.

  Comentarios
  Multimedia Diari