Satisfacció al Catllar per una segona seu d'institut que evitarà desplaçar nens i la saturació a les aules

El curs vinent seran els professors d'Els Pallaresos els que aniran als pobles veí per donar classe a alumnes de primer

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

¿Cree que se debe proteger el catalán en las escuelas?


No

El Catllar acollirà per primer cop estudis d'ESO però ho farà vinculat a l'institut veí d'Els Pallaresos. Ensenyament ha ideat la fórmula de la segona seu per descongestionar aquests instituts i poder gestionar l'augment d'alumnat que es preveu en els propers cursos sense la necessitat de construir més edificis. Al Catllar compartiran professorat i projecte educatiu amb els instituts de referència. El municipi veu positiu el projecte perquè evita desplaçar els nens de 12 anys a instituts que ja estan molt plens. 

Els 20 alumnes de 6è de Primària del CEIP l'Agulla del Catllar (Tarragonès) no hauran de desplaçar-se al municipi veí dels Pallaresos per iniciar l'etapa de Secundària. A partir del curs que ve, l'antiga escola del municipi acollirà una extensió d'aquest institut, que actualment disposa d'uns 600 alumnes, quatre línies per curs i problemes d'espai. Inicialment només s'adequaran dues classes de 1r d'ESO, però d'aquí a dos cursos ja s'hi afegiran les de 2n. "Que els alumnes del centre puguin continuar els estudis al poble, en un entorn més tranquil, millorarà la qualitat", apunta la directora de l'escola del Catllar, Assumpció Bonet.

L'institut dels Pallaresos acull estudiants del mateix municipi i dels pobles del Catllar, la Secuita i Perafort. El Departament d'Ensenyament ha previst que, a partir del setembre i de forma temporal -entre vuit i deu anys-, l'institut de referència per als alumnes d'aquests tres pobles es trobi al Catllar. "En fem una valoració molt positiva, perquè part de la nostra canalla no s'haurà de desplaçar. Fa temps que havíem demanat un institut-pont atesa la saturació de l'edifici dels Pallaresos", destaca l'alcalde, Antonio López. El batlle destaca que les instal·lacions de l'antiga escola estan ben equipades -disposa de pati, pista poliesportiva i vestidors- i que caldrà invertir pocs recursos en adequar-les.

L'anunci del trasllat, però, ha despertat recels entre bona part dels pares de la Secuita i Perafort, i també entre els alcaldes, que volen que els seus estudiants continuïn als Pallaresos. L'institut està dissenyat per tenir tres línies i, en el futur, les previsions indiquen que li'n correspondrien fins a sis. Com a alternativa a la instal·lació de més mòduls prefabricats, Ensenyament ha optat per la creació de la segona seu, que estarà sota la direcció de l'institut dels Pallaresos i seguirà el mateix projecte pedagògic. "Pels motius que sigui, la percepció d'una part de la població és que serà un institut de segona, de manera que respectarem a aquells que no hi vulguin anar, si així ho fan constar", assenyala la directora dels serveis territorials d'Ensenyament, Àngels González.

Els pares i mares del Catllar respecten les crítiques, però defensen els avantatges de la nova seu de l'institut. "Els professors podran tenir un tracte més proper amb els alumnes i els diners que s'inverteixin en reformar l'antiga escola no s'hauran abocat a la instal·lació de mòduls, sinó que serviran per millorar un equipament del poble", defensa Francesc Xavier Martí, membre de l'AMPA del CEIP l'Agulla. L'antiga escola del Catllar acull actualment l'escola municipal de música, que a priori serà compatible amb el funcionament de l'institut. El consistori, però, haurà de traslladar la Colla de Diables, que ara disposa d'una sala al complex, i també altres usos que s'hi porten a terme, com ara tallers de manualitats i activitats esportives.

Comentarios
Multimedia Diari