Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tecletes guanya el XVII Premi Montserrat Bertran

  L’acte que s’ha celebrat aquest dissabte al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona

  11 marzo 2023 18:51 | Actualizado a 11 marzo 2023 18:59
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’associació Tecletes ha estat guardonada amb el XVII Premi Montserrat Bertran en un acte que s’ha celebrat aquest dissabte al Pati Jaume I de l’Ajuntament de Tarragona, en el marc de la commemoració del Dia Internacional de les Dones.

  L’entitat de mares tarragonines, nascuda l’any 2008, s’ha convertit en un referent a la ciutat per les seves accions. Reivindiquen una maternitat i paternitat actives, divertides i compartides amb els fills i filles.

  El portaveu d’ERC a l’Ajuntament i conseller de Territori, Xavi Puig, ha estat l’encarregat d’entregar el premi. Ha destacat la gran tasca que fan per Tarragona i ha manifestat que “de la mà de Tecletes hem de promoure i facilitar espais amables a la ciutat pels nens i les nenes, com ho hem fet omplint de vida el Parc de Sant Rafel”.

  En representació de Tecletes ha assistit Núria Pasqual García, secretària de la Junta, que ha recordat la seva trajectòria i s’ha mostrat satisfeta que “després de gairebé 15 treballant a la ciutat es reconegui la nostra tasca amb aquest guardó”.

  A més, ha afegit que “volem una ciutat més femenina i que vetlli pel benestar del dia a dia de les seves famílies”. Durant la seva intervenció, també ha recordat al públic els inicis de l’associació, la il·lusió del començament i de les primeres sòcies, i en com s’han transformat fins el dia d’avui.

  En nom dels infants, han pres la paraula la Natàlia Martín Zapata i la Nora Boira Fabra, que han volgut remarcar totes les activitats que programa l’entitat durant tot l’any. Com per exemple, el projecte ‘Horitzons’, amb les àvies de la residència de la Mercè o la iniciativa ‘Dona i Ciència’.

  Per concloure l’acte, el conseller Xavi Puig ha ressaltat els valors de les Tecletes que “representen l’esperit republicà de Montserrat Bertran. Són unes dones valentes i grans impulsores de projectes que beneficien la ciutadania. Reivindiquen un ús públic dels espais per la canalla i per tothom, i en aquest sentit, sempre ens hi trobaran al costat”.

  El Premi Montserrat Bertran

  La secció local d’ERC Tarragona concedeix aquest premi des de l’any 2007, reconeixent figures femenines que han destacat per la seva tasca de sensibilització envers la causa feminista, la igualtat de drets entre homes i dones i la visibilització i participació social de les dones a la ciutat de Tarragona.

  Aquest és el llistat de les guanyadores de totes les edicions anteriors:

  Col·lectiu Les Filles de Lilith (2007), Maria Monteagudo (2008), Maria Gràcia Olcina (2009), Margarida Aritzeta (2010), Núria Buira (2011), Francina Vaqué (2012), Montserrat Abelló (2013), Isabel Iturrieta (2014), Olga Xirinacs (2015), Rosa Maria Codines (2016), Maria Cinta Comí (2017), Núria Francino (2018), Dones Castelleres (2019)-Anna Guasch, Mireia Garcia Mohedano, Esther Cabrera i Mònica Montoro-, Tecla Martorell (2020), Neus Roig Pruñonosa (2021), Raquel Quílez Valdevira (2022). Ara la llista es completa amb l’associació Tecletes (2023).

  Comentarios
  Multimedia Diari