Valls incrementa les tarifes i les àrees dels aparcaments regulats

Estacionar en zona blava costarà 5 cèntims més durant la primera hora, passant dels actuals 0,95 cèntims a 1 euro. Àrees com la plaça de l'Estació seran a partir d'ara de pagament

19 mayo 2017 17:39 | Actualizado a 21 mayo 2017 15:34
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Abans d’acabar l’any, Valls experimentarà un augment en les tarifes de les zones blaves en 5 cèntims l’hora. Així, si fins ara estava establert que durant els primers 60 minuts l’usuari pagava 0,95 cèntims, properament aquesta xifra se situarà a 1 euro.

La mesura, que també inclou una ampliació dels horaris i les zones regulades, va ser aprovada a la sessió plenària celebrada ahir a la tarda a l’Ajuntament de Valls amb els únics vots favorables dels 12 regidors de l’equip de govern (CiU i ERC). Els grups de l’oposició van valorar positivament iniciatives com l’exempció de les taxes per als cotxes totalment elèctrics, però van posar en dubte que l’ampliació de la zona blava i les noves taxes siguin necessàries.

Pel que fa als horaris, a la tarda la regulació començarà mitja hora abans del que es fa actualment, és a dir, a les 16.30 h en comptes de les 17 h, i seguirà finalitzant a les 20 h. L’horari dels matins continuarà sent de 9 h a 13 h, a excepció de la zona del Vilar, on l’estacionament ara ja és gratuït durant aquesta franja horària i únicament serà de pagament de 16.30 h a 21 h.

D’aquesta nova mesura també destaca la incorporació de noves zones d’aparcament regulat. És el cas de la plaça de l’Estació, que passa de ser una àrea gratuïta a tenir una tarifa d’1 euro al dia i 0,50 euros mitja jornada. El carrer Mare Güell (a l’estació d’autobusos) a partir d’ara també tindrà aquest mateix cost. D’altra banda, la zona blava del carrer Bisbe Palau (paral·lel a l’Avenir) s’amplia, i si fins ara la zona regulada és la compresa entre el carrer Vallvera i Xiquets de Valls, properament s’estendrà fins al carrer Colón.

La mesura també preveu un increment de la cancel·lació d’una denúncia en 50 cèntims, passant de 4,50 euros a 5.

Segons el regidor de Mobilitat, Francesc Anguela, aquestes accions donen resposta «a la demanda de veïns i comerciants» per potenciar la rotació i incentivar la mobilitat sostenible.

Amb l’aprovació d’aquesta mesura, els aparcaments regulats de Valls queden dividits en quatre tarifes. La primera inclou la zona de l’Escorxador, Vapor de Maó, Priorat i Esperanto. L’import de la primera hora és d’1 euro amb una durada màxima de 4 h. La segona tarifa comprèn la zona del Vilar, on el preu és també d’1 euro la primera hora, però la durada és de 3 h. Pel que fa a la tercera, són la plaça de l’Estació i el carrer Mare Güell. El preu és d’1 euro al dia. La quarta tarifa comprèn carrer Abat Llort, Pantà, Miralbosc, Quarter, Teatre, Francesc Català i Santa Teresa, Avenir, Vallvera, Esperanto, Bisbe Palau, passeig dels Caputxins, Sant Magí, Queralt, Portal Nou, Muralla de Sant Antoni i carrer Sant Antoni i passeig de l’Estació. El cost és d’1 euro la primera hora amb una durada màxima de 2 h.

Comentarios
Multimedia Diari