El Barri Antic de Valls posa en marxa un punt d'ajuda per a drogodependents

L’associació Egueiro, en col·laboració amb l’Ajuntament, acaba d’obrir un local per oferir suport legal, mèdic o laboral a aquest col·lectiu, amb el qual treballa des de fa dècades

| Actualizado a 11 diciembre 2021 13:03
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Ajudar a qui vulgui sortir del món de les drogues, oferir suport legal, mèdic i gestionar la seva inserció laboral. Aquests són els objectius que persegueix el nou punt d’atenció que s’ha instal·lat al Centre Històric de Valls i que el gestiona l’associació Egueiro, amb una àmplia experiència en la matèria.

L’entitat, en col·laboració amb l’Ajuntament de Valls, ha posat en marxa un local al carrer Sant Antoni per desenvolupar aquest projecte. «Des del Consistori ens van traslladar la problemàtica que hi ha al Centre Històric i nosaltres som experts en la gestió de les drogodependències», explica al Diari el director general d’Egueiro, Jaume Vilanova. Per això, la instal·lació d’aquest espai s’ha fet en aquest indret de forma estratègica.

Aquest projecte «pretén treballar des del carrer, des de primera línia», afegeix. «És molt difícil que els consumidors vinguin a l’oficina», diu. Per això, aquesta és una feina de formigueta que s’ha d’anar fent a poc a poc en el barri i que ja fa diverses setmanes que funciona.

«La nostra tasca és la d’identificar persones que vulguin rebre ajuda per la seva addició o per problemàtiques derivades d’aquesta i ajudar amb recursos ràpids des de l’entitat», apunta Vilanova. Aquesta ajuda ràpida passa per oferir en el moment la tipologia de suport adient per a cada persona. «L’equip d’Egueiro no és allí físicament cada dia però es troba darrera de tot», afirma. És a dir, si una persona necessita ajuda psicològica, es citarà amb l’equip mèdic de l’associació o amb l’equip judicial si la problemàtica és d’aquest àmbit, entre d’altres.

Una tasca per tot el barri

Al local, hi ha un educador, que també fa una tasca dinàmica, ja que no es troba únicament al despatx, sinó que dona a conèixer el servei pel barri. «Estem repartint una targeta amb el número de telèfon pels comerços del Centre Històric, un número que sempre està operatiu per trucar o fer una consulta», expressa. Aquesta és la feina més primerenca que s’està fent per acabar d’instal·lar-se, la sortida d’un llarg camí, però «ja estem atenent gent, tot i que som conscients que una persona que està consumint no ve a la primera», assegura. «És una feina de temps i constància, però aquesta és la nostra voluntat i la de l’Ajuntament», manifesta Vilanova, on «qui vulgui sortir d’aquest món sàpiga que té una oportunitat», recorda. El telèfon d’atenció permanent és el 680 549 068.

L’espai d’acollida i ajuda es troba al cor de la ciutat, en un local on antigament hi havia un bar, «en una zona que havia estat conflictiva per temes de drogues i és simbòlic que ara s’hagi reconvertit en el contrari», diu el director.

«Com a associació estem molt satisfets que l’Ajuntament ens hagi confiat una tasca tan complicada com aquesta però l’assumim amb l’experiència que tenim i posant el nostre granet de sorra per contribuir en la millora del Centre Històric de Valls», conclou Jaume Vilanova.

Comentarios
Multimedia Diari