La CUP incendia les xarxes en proposar l'ús de compreses de roba, copes menstruals i esponges marines
Més enllà dels tradicionals mètodes de recollida de sagnat com són les compreses i els tampons, la CUP de Manresa vol que les menors també coneguin què són i com s'utilitzen aquests mètodes

Imatge d'una esponja marina i una copa menstrual, alternatives defensades per la CUP davant la compresa o els tampons
La CUP de Manresa durà a debat al ple d'aquest dijous una proposició que vol posar sobre la taula la tipologia dels tallers que s'imparteixen als instituts sobre menstruació i els mètodes que s'hi expliquen. La regidora Gemma Tomàs ha explicat a l'ACN que creuen necessari que des del Servei d'Informació i Atenció a les Dones (SIAD) es pugui oferir als centres uns tallers més complets i des d'una perspectiva més integral de la dona "que els que acostumen a oferir empreses privades publicitant els seus productes".
En aquest sentit, més enllà dels tradicionals mètodes de recollida de sagnat com són les compreses i els tampons, la CUP vol que les menors també coneguin què són i com s'utilitzen les copes menstruals, les compreses de roba i les esponges marines. A més, "són mètodes molt més sostenibles i respectuosos amb el medi ambient", ha destacat Tomàs.
Pels cupaires és bàsic que les joves entenguin com funciona el seu cos, "perquè si no el menyspreen i això desemboca en una pèrdua de confiança i autoestima", ha destacat la regidora de la CUP, Gemma Tomàs.
La proposta de la CUP ha incendiat les xarxes socials aquest dijous i divendres, on defensors i detractors de la proposta hi han dit la seva, fins al punt de convertir el tema en Trènding Topic.