Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Puigdemont insta l’independentisme a abandonar «el derrotisme» ara que l’antirepressió deixarà de ser “una prioritat”

  El president del Consell de la República fa una crida a «reajuntar i recosir» les formacions de l’autodeterminació

  02 marzo 2024 18:40 | Actualizado a 02 marzo 2024 18:47
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  El president del Consell de la República, Carles Puigdemont, assegura que l’independentisme enceta «una nova etapa» amb la llei de l’amnistia a l’horitzó en què la lluita antirepressiva deixarà de ser «una prioritat» pel moviment. Per això Puigdemont ha insistit en abandonar «el derrotisme» i aixecar la moral del moviment en un discurs en l’assemblea que han fet aquest dissabte a Sant Cebrià de Rosselló (Catalunya Nord). En el discurs de clausura, el també eurodiputat ha explicat que cal «reajuntar i recosir» totes les formacions independentistes i els encomana «reprendre el fil» d’on van deixar la declaració d’independència i el mandat de l’1-O. Malgrat tot, el president del consell assegura que la confrontació amb l’Estat «no s’acabarà».

  Aquesta serà una setmana clau per desencallar la llei d’amnistia al Congrés dels Diputats i en vistes d’un possible acord, el president del Consell de la República augura l’entrada de l’independentisme a una «nova etapa» en què caldrà dotar-se de noves estratègies per instaurar la república catalana. En aquest sentit, Carles Puigdemont, creu que aquest organisme serà «clau» per bastir ponts entre les formacions i també a l’hora de reactivar la mobilització ciutadana.

  Per aconseguir-ho, el president del Consell ha demanat als independentistes que abandonin el derrotisme i deixin enrere «l’etapa del dol». Per aconseguir-ho, l’expresident de la Generalitat anima als catalans a mirar enrere per veure tots els avenços fets. Puigdemont ho considera necessari per tornar a mobilitzar la ciutadania per la causa independentista. Per aconseguir-ho, però, creu que hi ha un altre element necessari: la unió de formacions.

  Per això el president ha animat a «reajuntar i recosir» les forces independentistes per «tornar a compartir una mateixa conversa» en què cadascú hi aporti els seus matisos. Per fer-ho, l’eurodiputat ha recordat l’experiència de l’1-O com una mostra de victòria i un exemple a seguir.

  En la nova etapa que Carles Puigdemont veu el moviment, creu que caldrà tenir «una proposta d’acció» i també abandonar la lluita antirepressiva com a prioritat. Si bé és cert que ha insistit que caldrà seguir treballant-hi, ho emmarca en un segon pla després que s’acabi l’exili i la repressió judicial per als independentistes una vegada s’aprovi el projecte de llei d’amnistia.

  Mantenir la confrontació

  Malgrat tot, l’expresident desafia a la justícia espanyola i avisa que la confrontació «no s’acabarà mai» perquè considera que la repressió tampoc ho farà. «Les entranyes de l’Estat estan més excitades que mai», ha advertit Puigdemont. Per això el líder independentista anima a la població a mantenir el desafiament en els casos de repressió que sorgeixin després de la llei d’amnistia.

  A més, demana a tots els independentistes que es preparin per a la «unilateralitat» sempre i quan l’estat espanyol «no resolgui de manera democràtica» la situació catalana. De tota manera, el president del Consell de la República ha matisat que aquesta unilateralitat no ha de ser la «declarativa», sinó la «pràctica». «La declaració que va aprovar el Parlament de Catalunya el 27 d’octubre del 2017 segueix essent plenament vigent perquè no l’ha desfet ningú», ha afegit Puigdemont.

  Comentarios
  Multimedia Diari