Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Tarragona evita els danys de l’últim episodi d’aigua i vent

Protecció Civil desactiva l’alerta del pla INUNCAT un cop finalitzat l’episodi de fortes pluges

| Actualizado a 06 agosto 2022 07:32
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Protecció Civil de la Generalitat ha desactivat aquesta nit de divendres l’alerta del Pla INUNCAT un cop s’ha donat per finalitzat l’episodi de pluges intenses que ha afectat gairebé tot Catalunya.

Els xàfecs han començat ja al migdia a les comarques del Pirineu i Prepirineu, i s’han anat estenent cap a les comarques de Girona, la Catalunya Central i posteriorment el litoral i prelitoral de Barcelona. Les tempestes han anat acompanyades de temps violent amb calamarsa i fort vent.

De cara a la tarda i vespre, noves tempestes s’han reactivat al Pirineu Occidental i també a l’interior de les comarques de Lleida i Tarragona però ja amb menys intensitat.

Segons ha informat el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), en aquest episodi s’han acumulat 46,8 litres a Sant Romà d’Abella; 29,6 a la Pobla de Segur; o 21,8 a Castellnou de Bages.

Pel que fa al vent, s’han assolit valors com els 112,7 km/h al Puig Sesolles (Vallès Oriental); 93,2 al Santuari de Querat; 90,4 a Sant Romà d’Abella; 78,1 a Organyà o 73,8 al Port de Barcelona.

El telèfon d’emergències 112 ha rebut en aquest episodi un total de 378 trucades que han generat 195 incidències, la gran majoria a les comarques del Barcelonès (85); Maresme (61) i Vallès Occidental (57). Els municipis amb més trucades al 112 han estat Barcelona, Sant Vicenç de Montalt, Lleida i Fogars de la Selva.

Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat han rebut, des de les 15 hores i fins a les 21 hores, 163 avisos relacionats amb la tempesta, cap d’ells greu. Per regions d’emergències han estat: Regió Centre (21); Girona (14); Lleida (21); Metropolitana Nord (76); Metropolitana Sud (26) i Tarragona (5).

El Servei Català de Transit ha informat que no hi ha hagut talls de trànsit ni afectacions importants a causa de les inundacions i pluges. Al llarg de la tarda i vespre hi ha hagut incidències a diferents línies de tren a causa de les tempestes que han afectat les instal·lacions de subministrament elèctric i també per la caiguda de branques. Cap d’aquests episodis han afectat a les localitats tarragonines

Comentarios
Multimedia Diari