Alfons Garcia: «Volem recuperar l’esperit festiu a Vandellòs»

Entrevista. L’alcalde de vandellòs, Alfons Garcia, repassa els actes més destacats de la festa i parla dels projectes que tiraran endavant els propers mesos

| Actualizado a 22 septiembre 2021 17:46
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Del 23 al 26 de setembre Vandellòs celebrarà la Festa Major en honor a Sant Cosme i Sant Damià. L’alcalde, Alfons Garcia, remarca l’esforç de les entitats per poder tirar endavant els actes i també parla dels projectes més destacats que executarà el consistori en els propers mesos.

Quins actes destacaria de la Festa Major de Vandellòs?

Tornen els actes més emblemàtics. Recuperem, per exemple, el pregó de la festa, i la imposició de les bandes a la pubilla i damisel·les. També és important destacar que les entitats s’han adaptat a la situació i han proposat fer actes amb formats adequats a les normes de seguretat anti-Covid.

Podem dir que es torna a la normalitat?

Podem dir que tindrem una festa més semblant a la d’abans de la pandèmia, però encara marcada per les restriccions sanitàries i la necessitat de respectar les mesures de prevenció de la covid. Amb tot, la voluntat és recuperar l’esperit festiu, la qual cosa és molt important en aquests temps.

Enguany han tirat endavant la reforma de l’avinguda Via Augusta que costarà 1,5 M€.

És un projecte transformador de l’eix comercial i social de l’Hospitalet. S’han presentat al·legacions i ara s’han de respondre. Tenim previst començar les obres ara a finals d’any. Tenen una execució estimada de set mesos, per tant de cara a l’estiu ja estaran pràcticament acabades.

Quin balanç fa del sistema d’estacionament regulat en via pública instaurada aquest estiu?

Fem un balanç molt positiu. Hem aconseguit el que volíem: facilitar l’aparcament a primera línia de mar i que la gent valori més l’espai públic i el fet d’aparcar a primera línia. Ha vingut per quedar-se. Vam detectar que teníem el problema que se’ns bloquejaven els accessos a les platges i per això vam posar en funcionament aquest sistema que ara avaluarem amb detall per introduir-ne millores si cal.

Una altra decisió ha estat la d’instal·lar un sistema de reconeixement de matrícules.

És un servei que ens serveix per donar un valor del flux de trànsit diari i saber la procedència de la gent que ens visita. S’ha fet més per una qüestió de seguretat i d’obtenció de dades estadístiques, útils per a la gestió municipal dels serveis. A l’estiu la nostra població registra un increment notable i volem tenir coneixement de les persones que venen.

Han demanat que la Generalitat els inclogui en la fase 2 del projecte del TramCamp. Han tingut resposta?

Encara no, tot aquest projecte està molt verd. Crec que tots els municipis de costa volem formar part d’aquest projecte que ens connectarà entre tots. Nosaltres no el volem perdre perquè és una oportunitat no tan sols de cara al turisme, sobretot per la gent de casa. Volem estar presents a la xarxa que hi hagi. És un plus i una oportunitat pel territori de ser més competitiu i atractiu.

Han decidit l’ús que se li donarà a l’antiga estació?

Hem tingut ja els primers contactes per aconseguir un contracte de lloguer a llarga durada i a baix preu de l’edifici. Està en un estat lamentable i s’han de fer obres. Els serveis tècnics municipals ja estan valorant el que s’ha de fer. L’acord es firmarà aquest any.

Continuen ferms en la seva aposta de convertir el municipi en un referent de la transició energètica. Quins són els propers passos?

Hem instal·lat una caldera de biomassa a dos equipaments municipals de Vandellòs i també plaques solars al Viver d’Empreses i Tecnològic. Hem adjudicat els projectes de plaques fotovoltaiques al sostre de la piscina coberta i al pavelló de l’Hospitalet de l’Infant i la instal·lació d’una caldera de biomassa i xarxa de calor a la zona escolar de Vandellòs.

Teniu previst continuar amb el desplegament de la fibra òptica?

Sí, va ser una iniciativa municipal. Falta desplegar-la a l’Almadrava i a la zona meridional de l’Hospitalet. Volem oferir unes tarifes competitives pels veïns i que gaudeixin dels millors serveis perquè són molt necessaris avui dia.

Quines seran les principals inversions en aquests dos anys de mandat?

Tenim dues inversions que són llargues però molt necessàries per al municipi. Es tracta de la construcció de la residència de la gent gran a l’Hospitalet de l’Infant i el nou aulari d’educació infantil de l’Escola Mestral. Són dos projectes que ens ha costat molt tirar-los endavant, són dues inversions molt potents.

Comentarios
Multimedia Diari