Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Comencen les obres del passeig de les Cales, a Miami Platja

Els treballs, que s’acabaran el primer trimestre del proper any, tenen un cost de 10,1 milions

14 septiembre 2023 18:17 | Actualizado a 14 septiembre 2023 18:28
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Aquest dimecres han començat les demolicions del ferm del passeig de les Cales de Miami Platja, després d’alguns dies de treballs previs de preparació. Les obres s’han iniciat entre els números 149 i 111 del passeig Mediterrani, tallant l’accés al passeig de les cales en aquesta zona.

Per aquest motiu també, des d’avui s’han tallat els accessos a la cala dels Àngels, cala del Pescador, cala Bot, cala Califòrnia i Cala Santa Fe. A partir d’ara només tindran accés als aparcaments les persones residents d’aquests edificis.

Es tracta d’ unes obres que van a càrrec del Ministeri de Foment a través del servei de Costes del Ministeri per la Transició Ecològica (MITECO) amb un pressupost aproximat de 10’1 milions d’euros, en part procedent dels fons Next Generation.

Les obres comencen amb la intenció de tenir-les acabades el primer trimestre del 2024. Es tracta d’uns terminis ajustats relacionats amb la justificació dels fons europeus, que finançaran l’actuació, i que requereix que estiguin enllestides en aquest temps. Els responsables del projecte han comunicat que en els pròxims dies posaran a disposició dels veïns i veïnes un canal d’informació que estarà actiu mentre durin les obres.

Informació al veïnat

Ja fa dies que l’Ajuntament de Mont-roig del Camp ha notificat a través d’una carta enviada als veïns i veïnes afectats per les futures obres tota la informació que el consistori té actualment. Cal recordar que les obres del Passeig de les Cales no són una obra de l’Ajuntament, però que aquest anirà informant a la ciutadania a mesura que es coneguin els terminis, l’evolució de les obres o qualsevol circumstància que hi tingui relació.

De fet, s’ha habilitat un espai al web municipal on l’Ajuntament anirà posant tota la informació que rebi per part dels responsables de l’obra i que es pot consultar en el següent enllaç: https://mont-roig.cat/passeig-cales/ .

El projecte

L’actuació al Passeig de les Cales va des de la Cala dels Àngels fins a la Cala dels Penyals. La longitud total del tram que es remodelarà serà de 3.129,34 metres.

Es configurarà el passeig com un espai per a vianants, permetent només l’accés als cotxes dels residents i als vehicles de serveis municipals i emergències. Les obres volen ordenar i urbanitzar el sòl, segons criteris de sostenibilitat ambiental i de recuperació i potenciació de valors paisatgístics propis de l’entorn natural.

El projecte també inclou 3 miradors entre la cala dels Àngels i cal Bot, un altre a cala Bot i un altre a Cala misteri. Pel que fa al mobiliari, destaca la instal·lació de pèrgoles, dos grups de grades, baranes, 3 zones de jocs infantils, circuits físics, mòduls per aparcar bicicletes, conjunts escultòrics, fonts i bancs, etc.

Reivindicació històrica

El Passeig de les Cales de Miami Platja és una de les reivindicacions històriques per millorar aquesta zona, que no és de competència municipal, i que des de fa temps patia un greuge comparatiu amb altres localitats del litoral.

Fa més de vint anys que l’Ajuntament va fer la tramitació urbanística per protegir aquestes cales i que l’any 2010 l’estudi d’arquitectura i disseny Capella Garcia Arquitectura va dissenyar el projecte original, que ara ha servit de base per desenvolupar l’actual proposta.

Les obres, que tindran un cost aproximat d’11 milions d’euros, permetran donar continuïtat al litoral de Miami Platja, millorant l’accés a les cales i naturalitzant l’espai.

Comentarios
Multimedia Diari