El Vendrell continua oferint recursos per combatre l’escletxa digital

En un any, s’han atès 12.000 peticions de forma individualitzada

| Actualizado a 15 marzo 2022 17:50
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La situació d’emergència sanitària generada per la Covid-19 i la consegüent crisi social i econòmica van posar de manifest els efectes de la bretxa digital en termes de cohesió social, accés a drets i serveis públics, especialment en els col·lectius més vulnerables.

Per aquest motiu, el març del 2021 l’Ajuntament del Vendrell va posar en marxa dos serveis d’atenció personalitzada per tal que tothom que ho necessités pogués tenir accés a les tecnologies digitals: el Punt Connecta de La Ballaruga, ubicat a l’Hotel d’Entitats, i el Punt TIC de les regidories de Serveis Socials i d’Educació, que en un inici es van ubicar al Centro cultural García Lorca i a la Biblioteca pública Terra Baixa.

Tal com han explicat les regidores d’Educació, Silvia Vaquero, i la regidora de Serveis Socials, Montse Martín, l’Ajuntament del Vendrell va fer aquesta aposta per “garantir la igualtat d’oportunitats i la inclusió digital en un moment en què es va imposar la no presencialitat a les aules i a la feina, així com la necessitat de fer tots els tràmits administratius i mèdics a través d’Internet”.

En concret, segons han explicat a mode de balanç, en aquest any de funcionament els serveis han atès més de 12.000 peticions de forma individualitzada. Es va iniciar el servei amb la realització dels tràmits de la preinscripció escolar, la gestió de les matrícules i de beques menjador, i es va seguir amb tràmits com la petició de cita per a les vacunes, l’alta a l’aplicació de La Meva Salut o bé l’obtenció dels certificats Covid.

Malgrat que la situació de la pandèmia ha millorat molt, les regidores han confirmat que s’ha constatat que al Vendrell continua havent-hi necessitat d’acompanyament i suport en la gestió de tràmits digitals. Per aquest motiu, actualment continua operatiu el Punt TIC, que està obert tots els dimecres de 9 a 13h a la Biblioteca pública Terra Baixa i de 10 a 14h tots els dijous a la Sala de Lectura de Coma-ruga.

Així mateix, continua obert també el Punt Connecta de la Ballaruga, una aula d’informàtica per donar suport digital a les famílies i estudiants que no disposin d’ordinador a casa.

Demanant cita prèvia al telèfon 977 66 40 02 o a laballaruga.puntconnecta@gmail.com, s’hi pot rebre ajuda per fer qualsevol tràmit administratiu i també per les preinscripcions online pels centres educatius. 

Comentarios
Multimedia Diari