Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Midit rebrà una financiació de gairebé 1,9 milions d’euros del fons Next Generation

La mancomunitat de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip finançarà el projecte «Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada».

19 diciembre 2022 14:13 | Actualizado a 19 diciembre 2022 14:41
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Mancomunitat d’Iniciatives per al Desenvolupament Integral del Territori de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip (MIDIT) rebrà 1.875.000 euros per finançar el projecte «Terres de Mestral, Outdoor Park de la Costa Daurada».

Aquest és un dels projectes que es beneficiarà de la II Convocatòria extraordinària de Planes de Sosteniblidad Turística en Destino 2022, que seran finançats pels fons europeus Next Generation i gestionats pel Departament d’Empresa de la Generalitat de Catalunya.

Amb aquest projecte, la MIDIT pretén convertir aquest territori en una destinació líder en turisme actiu a través de la creació d’un parc d’oci a l’aire lliure únic a Catalunya amb una oferta d’activitats atractiva i competitiva de mar (surf, vela, paddle surf, busseig, snorkel...) i de muntanya (senderisme, cicloturisme, vies ferrades, escalada...), disponible tant a l’estiu com a l’hivern i adreçada a diferents públics però, en especial, a les famílies.

La proposta presentada per la MIDIT planteja l’estructuració d’una l’oferta turística conjunta dels tres municipis que la integren (Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Tivissa i Pratdip) que inclou totes les infraestructures esportives i de turisme actiu a l’aire lliure existents i que es complementa amb l’oferta cultural i enogastronòmica.

Entre les actuacions previstes més destacades hi ha la creació d’un parc marí subaquàtic, la via verda de l’Hospitalet de l’Infant a la Platja del Torn i l’adequació de l’antiga estació de trens com a centre de recepció i lloguer de bicicletes; un centre de BTT amb pumptrack a Pratdip; una station trail running al càmping de Tivissa (un centre de recpeció per a senderistes i escaladors) i un pla de senyalització turística intel·ligent a tot el territori, entre moltes altres iniciatives.

Cal tenir en compte que es tracta d’un projecte ambiciós que s’executarà en el termini de 3 anys, segons es preveu, i que compta amb el suport dels agents públics i privats relacionats amb el sector turístic, cultural i agroalimentari del territori de la MIDIT: Pratdip, Tivissa i Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant. De fet, el projecte és fruit del seu treball conjunt de definició del model turístic del territori.

«És un projecte clau per transformar la destinació i desenvolupar una estratègia d’innovació competitiva que permeti consolidar el posicionament turístic del territori de la MIDIT com a destí no massificat i garantir-me la sostenibilitat futura», ha dit el president de la MIDIT i alcalde de Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Alfons Garcia.

Comentarios
Multimedia Diari