Les visites al Castell d’Altafulla començaran a finals de mes

L’edifici es podrà visitar de 10 a 13 h el primer dimarts i el darrer dissabte de cada mes

| Actualizado a 05 octubre 2019 18:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El dissabte dia 26 d’aquest mes d’octubre serà el primer dia que la porta reixada del Castell d’Altafulla, la que dona accés als jardins, s’obrirà al públic per tal que pugui visitar aquesta fortalesa que data de 1059, situada a la part més alta de la vila, al costat de l’església parroquial de Sant Martí.

L’edifici es podrà visitar el primer dimarts i el darrer dissabte de cada mes, de deu del matí a la una del migdia, però amb algunes excepcions, en períodes vacacionals. Així doncs, llevat dels mesos de juliol i agost i de la Setmana Santa, quan el Castell és habitat per la propietat, l’històric edifici serà accessible a tothom que hi estigui interessat. La visita s’inclou a l’itinerari guiat que es fa per la Vila Closa, al preu de 4 euros, la qual es pot reservar trucant al telèfon 977 651426.

A finals de setembre, en un acte tancat, el mateix Marquès de Tamarit, Juan José Suelves, acompanyat de la coalcaldessa d’Altafulla Alba Muntadas, tècnics i arquitectes municipals i del Govern Català, a més de responsables de l’associació Monuments, van donar el tret de sortida a les visites al monument altafullenc. Suelves va manifestar que obrir al públic les portes del Castell era una assignatura pendent i el va definir com «una joia que és de tots, que hem de gaudir tots, on es respira cultura, tradició i respecte, i que forma part de la història del municipi».

El nou equip de govern de l’Ajuntament d’Altafulla ha culminat les negociacions que ara fa uns mesos va iniciar, en aquest sentit, el govern de Fèlix Alonso amb la Direcció General del Patrimoni Cultural del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, per obrir a vilatans i turistes el Castell dels Marquesos de Tamarit, conegut també com a Castell dels Montserrat, declarat Bé Cultural d’Interès Nacional.

Les gestions han estat ultimades per la regidora de Cultura, Gemma Maymó i la de Turisme, Natalia Sanz essent l’Oficina de Turisme municipal la que gestionarà les visites. Oferirà un recorregut per la zona visitable establerta, segons la resolució, conformada pel jardí de davant de la façana nord, els espais comuns de la planta baixa del pati d’armes, l’escala entre planta baixa i planta primera, i el replà de l’escala amb galeria renaixentista, ubicat a la planta primera, així com l’espai anomenat Pati dels Tarongers, que ja era accessible al públic.

Les actuals visites de la Vila Closa inclouran un recorregut per aquests nous espais, i s’oferirà una segona alternativa exclusiva del Castell per a grups reduïts de 20 persones.

Museu i Castell

Representants dels voluntaris que tenen cura de mostrar el Museu Etnogràfic d’Altafulla proposen que l’actual visita guiada de la Vila Closa vagi més enllà i que enllaci el Museu amb el Castell i les Eres. Així ho van fer palès a través d’una reunió mantinguda amb representants de l’Ajuntament altafullenc per tal d’establir un full de ruta de cara als pròxims mesos i posar sobre la taula les necessitats de les instal·lacions museístiques. Ampliar el calendari d’obertura és una altra de les preocupacions de l’equip de voluntaris-cal recordar que ara el Museu Etnogràfic, ara obre només els dissabtes a la tarda i diumenges al matí.

Comentarios
Multimedia Diari