Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Ustec diu que la nova FP a centres integrats és «improvisada»

El sindicat denuncia que Educació està implementant el nou model «al marge de la comunitat educativa»

26 febrero 2024 12:18 | Actualizado a 27 febrero 2024 07:00
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El sindicat majoritari de professors, Ustec-sts, ha denunciat que la conselleria i el Consorci d’Educació estan implementant el nou model de Formació Professional (FP), concentrant les places en centres integrats per famílies, de «manera improvisada» i «al marge de la comunitat educativa». Ustec ha aixecat la veu d’alarma després que els últims dies els claustres de professors de quatre instituts hagin denunciat la desaparició, a partir del setembre, d’alguns dels cicles que imparteixen per la reagrupació a quatre centres integrats.

Els instituts afectats són Vall Hebron, La Guineuta, Pablo Ruiz Picasso i La Bastida de Santa Coloma de Gramenet, als quals el Consorci d’Educació i la conselleria han comunicat que a partir del proper mes de setembre perdran algunes famílies de FP i en alguns casos ESO i Batxillerat. Així ho ha assenyalat el professor de l’Institut Vall Hebron i delegat de la Ustec, Miki Mercadal, que considera que aquesta «improvisació» s’»anirà reproduint» i «afectarà més centres», ja que la nova organització de la FP té com a horitzó l’any 2030.

Sobre les places per a l’alumnat, ha considerat que «numèricament estan garantides», però que «part de l’alumnat abandonarà» els estudis en haver de desplaçar-se fora del seu barri per estudiar.

En aquest sentit, la membre d’Ustec Rosa Berrio ha afegit que amb els desplaçaments «el que fas és deixar els alumnes sense dret a decidir on estudiar», això que afectarà «sobretot les famílies més precàries», que és un tema «del qual no se n’està parlant».

Comentarios
Multimedia Diari