Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La Catedral de Tarragona lluirà cinc murals gòtics restaurats

Fins al proper 5 de febrer, es mostraran al públic de forma gratuïta, amb motiu de la celebració de la Setmana de la Bíblia

26 enero 2023 19:32 | Actualizado a 26 enero 2023 19:39
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Catedral de Tarragona lluirà cinc pintures murals gòtiques restaurades, procedents de la capella de Santa Maria de Peralta de Renau, segons ha informat aquest dijous l’Arquebisbat de Tarragona.

Les pintures murals, datades al segle XIV, lluiran a la capella del Corpus Christi del temple de Tarragona a finals d’any, una vegada culminat el procés de museificació d’aquest recinte.

Les cinc pintures representen diferents escenes bíbliques, tant de l’Antic com del Nou Testament i adornaven la capella de Santa Maria de Peralta del petit municipi de Renau.

No obstant això, l’antiga església de Renau es va abandonar i es va degradar, juntament amb les pintures murals, fins que el 1948 es van arrencar i es van dipositar al Museu Diocesà de Tarragona en un estat ja molt precari.

La filantropa Chon Gómez-Monche Vives ha aportat els 15.000 euros necessaris per restaurar aquests murals gòtics i ara, una vegada retornat l’antic esplendor, s’exposaran a partir d’aquest dijous al Museu Bíblic Tarragoní de la capital.

Fins al proper 5 de febrer, es mostraran al públic de forma gratuïta, amb motiu de la celebració de la Setmana de la Bíblia, encara que l’objectiu és traslladar-les ja permanentment a la capella del Corpus Christi de la Catedral a finals d’aquest any.

Comentarios
Multimedia Diari