Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Punt final de temporada per a la Jove i els Xiquets s’enroquen

Crònica. Sense castell de 9. Els matalassers van fer un peu desmuntat de 4d9f, però l’aparcaren, mentre que la Jove van descartar el 3d9f i va tornar a descarregar el 5d8, i el 3d8 i 4d8, que van permetre el rodatge de diferents castellers

| Actualizado a 23 octubre 2022 09:59
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Eren dos quarts de sis en punt quan sonaven gralles i els Castellers d’Altafulla aixecaven un bon 2d6, sota la mirada expectant del públic que hi havia arreplegat a la plaça Corsini. Els Xiquets de Tarragona celebraven la seva actuació de final de temporada, tot i que encara han d’anar a Tots Sants i a Altafulla, acompanyats dels Castellers d’Altafulla i els Xiquets de Vila-seca.

Després que els del Baix Gaià obrissin plaça, anaven els Xiquets de Vila-seca, que descarregaven un lent 3d6. A continuació els matalassers encaraven el primer repte de la jornada, que s’havien proposat anar a màxims, per encarar reptes superiors en un futur. Els de la camisa ratllada descarregaven el setè 5d8 de l’any que pujava una mica mogut, però se parava després de l’aleta. Dosi de confiança per anar a segona ronda amb la moral alta.

A les sis en punt acabava la primera ronda amb el carilló que sonava de fons. La segona començava amb ritme, però els Castellers d’Altafulla queien després de fer l’aleta al 3d7, quan se’ls despenjava la canalla. Això provocava que els serveis sanitaris haguessin de marxar de la plaça i que l’actuació quedés aturada més de tres quarts d’hora. Els Xiquets de Vila-seca es canviaven l’ordre amb els Xiquets, que feien un peu desmuntat de 4d9f, i després decidien aparcar-lo i descarregaven el 3d8. Els Xiquets de Vila-seca feien un id3d6p.

En tercera ronda els Castellers d’Altafulla descarregaven un sòlid 3d6p, i el 4d8 dels Xiquets de Tarragona quedava en intent desmuntat. Una actuació que s’eternitzava i que encara comptaria amb un altre id4d8, dels de la camisa ratllada, que veien com l’aturada per les ambulància els passava una gran factura i no podien amb un 4d8, tot i que havien volgut optar al 4d9f. Després de gairebé dues hores i mitja acabava aquesta actuació, que havia començat molt bé, però s’havia anat complicant.

El cap de colla dels Xiquets de Tarragona, Alfredo González, demanava disculpes als seus castelleres i a les seves castelleres per com havia anat tot, però també afegia que «tenen ganes de fer grans assajos per poder aspirar a tot a l’actuació de Tots Sants». González és conscient que els castells que havien de fer ahir els tenen, però que l’aturada de gairebé d’una hora havia passat factura i havia fet desconnectar a la gent que hi havia a plaça.

Mitja hora més tard, a les sis de la tarda, però acabava abans, començava l’actuació de final de temporada de la Jove de Tarragona. Els de la camisa lila ja havien anunciat que volien descarregar un altre cop el 5d8 enguany, pensant en l’any que ve, i ho feien a primera ronda. A partir d’aquí, descartaven el 3d9f, no es volien complicar més del compte, i decidien rodar i donar oportunitats a diferents castellers i castelleres amb el 3d8 i el 4d8. Així doncs, posaven punt final a una gran temporada però, tal com el seu cap de colla reconeixia, Jordi Alomà, amb deures pendents. Alomà s’acomiadava del càrrec conscient que de cara a l’any que ve han de tornar a descarregar el 9d8 que els va quedar en intent al Concurs de Castells. També han d’assegurar el 2d9fm i han d’avançar alguns dels tempos per poder dur a terme estructures que enguany no han pogut realitzar, com el 5d9f. Alomà va assegurar que a ell ara li «toca viure els castells des d’una altra perspectiva, i ajudant en tot allò que pugui». Satisfet de la temporada i el seu pas com a cap de colla va fer valdre tota la feina que ha fet el seu equip tècnic durant aquests anys, tot i la pandèmia pel mig.

Els de Cos del Bou estaven acompanyats dels Bordegassos de Vilanova que descarregaven al Pla de la Seu el 4d7, un id4d7p, el 3d7 i el 4d7p. Els de Vilanova i la Geltrú es refeien de primer intent desmuntat de 4d7p, demostrant que el tenen. També hi havia els Nens del Vendrell, que feien una molt bona actuació. Els penedesencs descarregaven el 5d7, a segona ronda el 4d7 i el 3d7.

El Pla de la Seu vivia una bona actuació, amb ritme i en menys de dues hores.

Comentarios
Multimedia Diari