Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Xiquets, Vella i Joves acaben la temporada rodant estructures

Les dues colles castellers de Valls van portar una estructura de 8 a Vila-rodona, i els Xiquets de Tarragona van fer estructures de la gamma alta de 7 per rodar a diverses persones de tronc, i acomiadar al cap de colla

06 noviembre 2022 19:50 | Actualizado a 06 noviembre 2022 22:30
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Altafulla celebrava aquest diumenge la seva diada de Festa Major. Última actuació dels Xiquets de Tarragona d’aquesta temporada, que estaven amb els amfitrions, els Castellers d’Altafulla, i els Bordegassos de Vilanova. Els matalassers no eren els únics que acabaven diumenge, també ho feien les dues colles castelleres de Valls: la Colla Vella Xiquets de Valls i la Colla Joves, a Vila-rodona.

Els primers a obrir plaça a Altafulla eren els amfitrions, que feien un id3d7, perquè quan es col·locava l’acotxador, l’enxaneta decidia fer-se enrere. Els de la camisa ratllada descarregaven el 3d7 amb diferents canvis al tronc. Els altafullencs repetien ronda, es decidien pel 4d7, que pujava una mica obert, però descarregaven sense patir. Els Bordegassos començaven amb un bon 4d7p. La segona ronda començava amb el 5d6 descarregat pels Castellers d’Altafulla. Els Xiquets descarregaven el 5d7 també amb rodatge de tronc i canalla. Els Castellers d’Altafulla tornaven a fer un id3d7, ja que la canalla no ho veia clar.

A la tercera ronda de castells els amfitrions tornaven a fer un id3d7, mentre que els Xiquets descarregaven un 4d7 nerviós pels pisos superiors. Els de Vilanova i la Geltrú acabaven amb el 4d7. Els del Baix Gaià posaven punt final amb el 3d6p.

Després les tres colles acabaven amb diferents pilars. Alfredo González, cap de colla dels Xiquets de Tarragona, s’acomiadava després d’estar al capdavant de la colla durant tota la pandèmia i aquest 2022. El màxim responsable tècnic feia una bona valoració de l’any i es mostrava molt satisfet amb tota la feina que s’havia fet al pati d’assaig. Reconeixia que l’actuació havia servit per donar rodatge a diferents castellers i castelleres que potser no havien tingut tantes oportunitats durant tot l’any.

González animava tota la colla a continuar amb els camins que s’han obert durant aquest any i assegurava que «si s’omple el pati des del primer dia i es treballa com s’ha anat fent, es poden arribar a fer coses molt grans».

Els Xiquets de Tarragona han fet una bona temporada, han recuperat la gamma de 9 i han pogut passejar amb relativa facilitat els castells de la gamma alta de 8. Cal destacar que l’any 2019 van tenir problemes amb els castells de 9, no en van poder carregar cap, i també amb el 5d8, que els va costar molt fer-lo. Amb dos anys de pandèmia pel mig, han estat capaços de tornar a fer la tripleta màgica i es van arribar a plantejar el 5d9f, fent proves fins a sisens. Ara podran guardar la camisa a l’armari i hauran de triar nova junta tècnica i de govern.

A Vila-rodona l’actuació també estava marcada pel final de temporada. Les dues colles vallenques volien acabar amb bon gust i sense complicar-se gaire. La Colla Vella descarregava a la primera ronda el 3d8. A segona ronda de castells apostava pel 4d8, que només els quedava en carregat, i acabaven amb el 2d7. Per la seva banda, els diables vermells realitzaven el 3d8, després el 5d7 i posaven punt final amb 4d7.

També última actuació com a cap de colla per l’Albert Martínez, cap de colla dels de la camisa rosada, que l’any que ve no seguirà al capdavant. Una Colla Vella que no ha aconseguit revalidar el Concurs de Castells, però sí que ha assolit el 2d8sf i ha pogut sovintejar els castells de 9 i els gamma extra.

En canvi, els de la camisa vermella han viscut una temporada molt bona, aconseguint la segona plaça al Concurs. Han descarregat el 4d9sf, han carregat el 2d8sf i també han portat a plaça el 5d9f.

Amb aquestes dues actuacions ja es pot donar, gairebé, per finalitzada la temporada castellera d’aquest 2022 al territori. Una temporada que ha estat millor d’allò que s’esperava, podent veure gamma extra en diferents places i recuperant el nivell d’abans de la pandèmia, arribant a aconseguir fins i tot un castell inèdit: el pd9fmp. Hi ha colles a qui els han quedat diferents coses pendents al pati d’assaig, però que ben segur que les faran.

Comentarios
Multimedia Diari