Acaba amb acord el conflicte laboral a l’ANAV

Satisfacció del sindicat CCOO després del pacte assolit amb la direcció a benefici de les empreses auxiliars

04 noviembre 2017 17:24 | Actualizado a 04 noviembre 2017 17:26
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les assemblees de treballadors del sector de les empreses auxiliars que desenvolupen la seva feina a les centrals nuclears catalanes han validat l’acord obtingut a través d’una mediació amb l’Associació Nuclear Ascó-Vandellòs II (ANAV), propietària de les plantes.

Dues jornades de vaga dels treballadors i treballadores de les auxiliars de les nuclears amb un seguiment del 100%, al mes de juny, i la possible convocatòria de noves aturades prevista per a aquesta tardor, han fet que l’empresa hagi modificat «la seva posició immobilista inicial i s’hagi pogut assolir aquest acord», assegura José M. Martín, secretari general de CCOO d’Indústria de Tarragona.

L’acord recull reivindicacions històriques, com són el reconeixement de les empreses auxiliars com a col·laboradores; deixar constància dels processos de subrogació com a fórmula de manteniment de l’ocupació, i certificació de les pràctiques actuals en matèria de retribució en els períodes de recàrrega, blindant-les.

El pacte, abunda Martín, també preveu la creació d’una comissió paritària entre les federacions de CCOO d’Indústria i FICA-UGT i l’empresa principal, on participaran com a membres les companyes i companys de les empreses auxiliars, creant un precedent com a espai d’intervenció sindical entre l’empresa principal i les contractes, més enllà de la prevenció de riscos laborals.

Aquest acord endreça un conflicte de mesos, però s’afirma que no és el final, sinó que a partir d’ara s’inicia «un nou marc de relacions laborals amb un ampli recorregut», alhora que permet emmirallar-se en aquesta iniciativa a la resta de sectors industrials amb el mateix model de realitat laboral.

Anunci de vaga

A finals de juliol, CCOO va anunciar una convocatòria d’una vaga indefinida per al mes d’octubre, coincidint a propòsit amb el període de recàrrega de combustible del grup nuclear Ascó II. EL sindicat al·legava que la direcció es reafirmava en el document acordat a principis de juny i rebutjava la proposta unitària presentada posteriorment per CCOO i UGT, en la qual s’incorporaven les peticions dels treballadors de les empreses auxiliars de les nuclears que van portar a la vaga els dies 13 i 20 de juny.

Comentarios
Multimedia Diari