Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Bona afluència de públic a la Fira de l’oli i la garrofa de Jesús

Aquest any es va celebrar l’esdeveniment al pavelló poliesportiu de la població

| Actualizado a 17 mayo 2022 13:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La Fira de l’Oli i la Garrofa de les Terres de l’Ebre de Jesús va tornar en format presencial després que l’any passat fos virtual i va omplir durant tot el cap de setmana el pavelló poliesportiu i els seus voltants, nova ubicació per a la jornada.

Per a l’alcalde de Jesús, Víctor Ferrando, tot i les incerteses amb les que s’afrontava la 27a edició de la Fira de l’Oli i la 6a de la Garrofa pel canvi de data i d’ubicació, el resultat no podia ser més positiu. «Només dels comentaris rebuts per expositors i per molts visitants és per estar més que satisfets. Ara des de la comissió organitzadora, com fem sempre, treballarem en el balanç de tot el que s’ha fet per buscar de millorar en tot el possible».

Ferrando reconeix que ara tenen dos interrogants per contestar, el de mantenir o no la data de la fira i la seva ubicació. «Sempre havien dit que anar al pavelló era una prova fruit de les circumstàncies del moment, i haurà de ser la comissió organitzadora la que decidirà si el 2023 ens mantenim aquí o tornem als carrers del poble, encara que amb els resultats obtinguts pareix que podria ser una aposta guanyadora torna a repetir l’experiència d’enguany. Respecte a la temporalitat, febrer o maig, deurem escoltar al sector de l’oli i la garrofa i fer el que ells diguin».

Des de la inauguració de la fira a càrrec dels pagesos del poble, fins al moment de tancar l’últim llum del recinte, Jesús va tornar a recuperar els elements que fan del certamen un centre especial d’activitat comercial, lúdica i festiva. Centenars de persones van omplir l’esplanada davant el pavelló seguint el sorteig del pes en oli, guanyat per Beatriz Panisello, que se’n van dur cap a casa 75 litres d’oli verge d’oliva, i on minuts abans tots els guanyadors dels concursos es posaven la tradicional brusa de la fira com Jeremy Panisello primer del concurs d’allioli juvenil (625 grams) o Xavier Garrigós primer del d’adults (1.770 grs).

Els millors llançadors de pinyols en la boca foren Jeremy Panisello en els menuts (5.10 metres) i Beltran Gadea en els grans (8,44 metres). El premi al millor allioli adobat va ser per Maria Martínez amb un allioli fet amb sobrassada ibèrica, mentre que el concurs de cuina de rebosteria de garrofa fou per Gemma Escudero, amb una semiesfera de mousse de xocalata i maduixa.

Però si hi ha un concurs especialment vinculat a l’oli i al món de la pagesia no és un altre que el de plegadors manuals d’olives on Guadalupe Panisello amb 4.300 quilos es va proclamar guanyadora. La millor mostra d’olives posades fou la de Cristina Bonavila. Altres premis vinculats a sortejos que es feien dins de la fira van ser el de tast d’olis populars, on la gent puntuava diverses mostres, i un altre organitzat per EIG (Empreses Innovadores de la Garrofa.

Les degustacions gastronòmiques, les actuacions folklòriques, les sortides al camp per fer demostració de poda d’olivera, les exposicions dins al recinte firal, o el gran espai exterior dedicat a l’exhibició d’animals foren algunes de les activitats que van comptar amb una gran resposta de públic.

Comentarios
Multimedia Diari