Josep Caparrós (ERC) tanca un pacte a la Ràpita amb PSC, SI i ICV

Caparrós va manifestar la seva voluntat de formar un govern «d´unitat». Però això finalment no ha estat possible pels interessos 'contraposats' dels partits

19 mayo 2017 22:36 | Actualizado a 22 mayo 2017 17:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

El republicà Josep Caparrós serà investit aquest dissabte alcalde de Sant Carles de la Ràpita, fruit de l’acord d’ERC amb el PSC, ICV i Solidaritat per formar un govern «fort, ampli i estable», que tindrà 10 dels 17 regidors del consistori. El pacte deixarà, finalment, el grup de CiU –que fins ara governava l’Ajuntament i va resultar el segon més votat, per darrere d’ERC, a les eleccions– a l’oposició, així com a Més Ràpita. Les quatre formacions han situat com a prioritat l’elaboració d’un pla estratègic des del «consens» polític i ciutadà que permeti «transformar» el municipi des del punt de vista econòmic, social i de la transparència.

Després de guanyar les eleccions amb sis regidors, en un consistori força fragmentat (amb sis formacions representades), Caparrós va manifestar la seva voluntat de formar un govern «d’unitat». Però això finalment no ha estat possible pels interessos «contraposats» dels partits.

El pacte finalment aconseguit, batejat com ‘Acord per la Ràpita’, compta amb quatre dels sis partits: a més dels sis regidors republicans, en formen part els dos del PSC, el de Solidaritat i el d’ICV.

Malgrat tot, el futur alcalde rapitenc no veu encara «impossible» ampliar encara més el pacte de govern afegint CiU o Més Ràpita (que té dos regidors). «Agafo el compromís per implementar les mesures necessàries i els òrgans de participació perquè totes les forces representades a l’Ajuntament de la Ràpita pugui tenir vot i veu en les decisions principals per al nostre poble», va anunciar ahir Caparrós poc després de signar solemnement l’acord a la sala de plens.

Cartipàs

L’acord preveu que, a més de l’alcaldia, els regidors republicans assumeixin una part important dels departaments. Un dels homes forts de Caparrós, Albert Salvadó, serà l’encarregat d’hisenda, règim intern i promoció econòmica. Èrika Ferraté portarà cultura i mitjans de comunicació; Enric Vidal, festes i serveis; Àngela Reverté, esports i salut; mentre que Rafael Balagué ho serà de joventut i identitat. Per part del PSC, Rosa Anglès s’encarregarà de turisme i comerç; mentre que Conxi Vizcarro assumirà governació i mobilitat. El regidor de Solidaritat, Àlex Cervera, liderarà ensenyament, transparència i noves tecnologies. L’edil ecosocialista, Carlos Sanchís, s’encarregarà de medi ambient i atenció a les persones.

Programàticament, l’acord es fixa com a gran objectiu la «transformació del poble» més enllà de la gestió del «dia a dia». Caparrós s’ha fixat aconseguir-ho marcant un «full de ruta de transformació real de la situació social i laboral de la població». Agrupats en tres eixos –economia, societat així com transparència i identitat– es proposen vuit punts programàtics, entre els quals ha destacat, com a «primer compromís», l’elaboració d’un pla estratègic amb el «consens de totes les forces polítiques» i la participació dels agents socioeconòmics i de la ciutadania. «És el full de ruta per als pròxims deu o dotze anys», afirmà Caparrós.

Comentarios
Multimedia Diari