L'avinguda de l'Ebre a l'Aragó ja arriba als pantans

El cabal es manté constant al voltant dels 1.550 metres cúbics per segon a les Terres de l'Ebre i els embassaments se situen entre el 95 i el 98% de la seva capacitat

| Actualizado a 22 mayo 2017 21:29
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

La Confederació Hidrogràfica de l'Ebre (CHE) ha decidit mantenir en 1.550 metres cúbics per segon els desembassaments que s'estan fent al sistema Mequinensa-Riba-roja -Flix. Amb aquest cabal, el tram final de l'Ebre només patirà les petites inundacions que s 'han produït en alguns camps pròxims a la riba del riu entre la Ribera d'Ebre, el Baix Ebre i el Montsià. L'avinguda d'aigua que ha provocat greus problemes a l'Aragó, a la zona pròxima a Saragossa, ja està arribant als pantans del tram final de l'Ebre que es situen entre el 95% de la seva capacitat en el cas de Mequinensa, i en el 98% el de Riba-roja. La punta màxima de cabal s'espera que arribi entre aquest dimarts i dimecres.

Mentre la CHE no decideixi incrementar els desembassaments extraordinaris que des del passat divendres 27 de febrer són de 1.550 metres cúbics per segon, el riu manté un cabal entorn els 1.550 i 1.560 en el seu tram final. Concretament, a Ascó (Ribera d'Ebre) passa per l'estació d'aforament un cabal de 1.559 i a Tortosa de 1.561 metres cúbics per segon.

Comentarios
Multimedia Diari