Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

VÍDEO: Flix reviu la batalla més sagnant de la Guerra Civil

El municipi de la Ribera d’Ebre recrea els combats del 1938 pels carrers del poble, amb la participació de 170 recreadors de 19 grups d’arreu del país

18 noviembre 2023 18:57 | Actualizado a 18 noviembre 2023 18:57
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El municipi de Flix ha acollit aquest dissabte a la tarda una espectacular recreació de la Batalla de l’Ebre. Ho ha fet recordant els combats que es van viure el 1938 pels carrers del poble, amb la participació de 170 recreadors de 19 grups d’arreu del país, amb uniformes amb tot tipus de detall i armes de fogueig. I és que el 16 de novembre es commemoren els 85 anys del final de la Batalla de l’Ebre, la més sagnant de la Guerra Civil espanyola. Cada any el municipi acull aquesta recreació que atrau visitants d’arreu del país.

Els actes a Flix van arrencar el passat dijous amb el lliurament del guardó Pont de ferro, un reconeixement per reivindicar el paper de totes aquelles persones i entitats que han contribuït en la defensa de la memòria democràtica a les Terres de l’Ebre. El primer homenatjat amb aquest nou guardó va ser Josep Sánchez Cervelló, historiador i catedràtic de la Universitat Rovira i Virgili (URV) natural de Flix.

També el passat divendres va tenir lloc la inauguració de l’exposició ‘Els grafits de la guerra i la postguerra a l’Ebre. Murs amb records, memòria del silenci’, a càrrec del Consorci Memorial dels Espais de la Batalla de l’Ebre (COMEBE), i la presentació del llibre ‘Guia didàctica de la Batalla de l’Ebre. Història, memòria i patrimoni’, de Rafael Sospedra i Francesc Xavier Hernández.

També a Tortosa

Tortosa també ha recordat aquest dissabte el final de la Batalla de l’Ebre amb la ruta per diferents espais «Tortosa, la Gernika catalana», a càrrec d’Emigdi Subirats i amb la col·laboració de Jordi Mulet i Àngel Mulet. La ruta també ha sigut un acte de reconeixement i homenatge a dos tortosins executats a Tarragona l’agost de 1939, víctimes de la repressió franquista. Així, s’ha inaugurat la senyalització instal·lada a les cases on van viure, d’una banda, Josep Rodríguez Martínez, alcalde de Tortosa entre l’octubre de 1936 i el gener de 1939, un habitatge situat a la plaça de Sant Jaume. I també la casa on va viure Joaquín Cid Subirats, situada al carrer del Carme.

Comentarios
Multimedia Diari