Una app per dinar amb desconeguts a casa creada a Tarragona

Looking4table.com és una plataforma que promou l’intercanvi cultural entre amfitrions i convidats

13 abril 2024 09:28 | Actualizado a 13 abril 2024 09:31
Se lee en minutos
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Obrir les portes de casa a desconeguts i oferir-los un convit va deixar de semblar tan forassenyat quan Jaume Sisa, amb Qualsevol nit pot sortir el sol, va convidar la Blancaneu, els tres porquets, els gos Snoopy, l’Alí Babà, en Gulliver i tants d’altres a casa seva.

L’Aitor Vázquez és de la mateixa filosofia que en Sisa i creu que el temor de fer seure un grup de desconeguts a la taula de casa es pot convertir en una experiència enriquidora.

Per això aquest emprenedor, que viu a Vinyols i els Arcs, ha creat Looking4table, que connectarà amfitrions entusiastes amb convidats que busquen experiències gastronòmiques úniques.

«No és el mateix menjar un arròs a un restaurant, que a casa d’un pescador de Cambrils. Igual que la millor manera de conèixer la gastronomia italiana és menjant a casa d’un italià», defensa el creador d’aquesta iniciativa que farà que es puguin compartir plats exquisits i una sobretaula amb gent que 3 hores abans no coneixies.

«La idea va néixer un migdia que havia quedat amb uns amics perquè vinguessin al terrat de casa a fer un arròs. Quan ja ho tenia tot comprat i a punt l’arròs, tots els col·legues es van desapuntar per diverses raons.

«La millor manera de conèixer la gastronomia italiana és menjant a casa d’un italià»

Era una llàstima llançar tot això; i la idea de fer aquesta plataforma se’m va ocórrer mentre menjava l’arròs gaudint de les vistes de la meva terrassa», explica el creador. «Hi ha gent que pagaria per fer un dinar amb aquestes vistes», afegeix convençut l’Aitor.

La web looking4table.com ja està en marxa i ben aviat començarà a haver-hi els primers esdeveniments gastronòmics. La idea és que els convidats escullin l’experiència a través de la plataforma i pagaran a l’amfitrió el preu que hagi marcat.

«Això no és un restaurant clandestí, ens en volem desmarcar», matisa l’Aitor, que afegeix que «als esdeveniments de Looking4table l’amfitrió seu a la taula a menjar amb la resta de comensals, i això no passa a un restaurant». Aquesta iniciativa, però, té competidors.

El creador del Baix Camp ho sap i mira de diferenciar-se’n. Insisteix que a casa nostra l’aplicació que ja existeix no ha triomfat: «Els altres ofereixen experiències amb un cost molt alt, no és per a tots els públics. En canvi, aquí, és per a tothom.

Pots menjar una escudella i llibrets de llom, o un carpaccio de gamba vermella. I a les altres plataformes menges i prou, i a Looking4table també volem promoure l’intercanvi cultural.

Aventura amb incerteses

La iniciativa de l’Aitor ha topat amb alguns entrebancs. Va néixer el 2019, però ho va haver d’aturar quan va esclatar la pandèmia. Ara creu que el projecte ja està a punt per al llançament.

L’Aitor fa temps que hi ha dedicat molta il·lusió i estalvis, per això viu aquesta nova etapa del negoci amb nervis: «Espero consolidar el projecte i que, aviat, sigui sostenible econòmicament.

Tenim el vaixell però ens falten els motors». Tot i les incerteses pròpies d’una aventura emprenedora, si es tracta d’obrir les portes de casa teva a la resta, qualsevol nit pot sortir el sol.

Comentarios
Multimedia Diari