En record d'Enric Pàmies

Persones com Enric Pàmies ajuden a entendre la singularitat de la vida cultural de la ciutat de Reus

| Actualizado a 22 mayo 2017 11:23
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

El fotògraf Enric Pàmies Carreté ens ha deixat a 91 anys, tot just coincidint amb la fi de l’any 2014. Una llarga vida que ha tingut en la fotografia una passió que el va portar a amplis reconeixements tant a casa nostra com arreu del món. Des dels diferents col·lectius ciutadans en què va participar activament, va practicar la fotografia de manera rigorosa i amb un estil propi, que la ciutadania va poder gaudir a través de diferents exposicions, algunes de les quals hem pogut veure en els darrers anys a la nostra ciutat.

Des del record a la seva entranyable personalitat, convé posar en valor la seva figura com una de les moltes persones creatives i singulars que la nostra ciutat aporta periòdicament al panorama cultural. El seu nom estarà per sempre vinculat a l’Agrupació Fotogràfica de Reus, de la qual en fou un dels impulsors i president.

També va ser un dels creadors i responsables de Fotosport, el concurs fotogràfic de temàtica esportiva, que avui és una de les competicions de referència en aquest àmbit. Una entitat, l’Agrupació Fotogràfica, i un concurs, el Fotosport, sense els quals no s’entén la història i l’evolució de la fotografia a la ciutat de Reus durant les darreres dècades. L’any 2009, l’Ajuntament li va atorgar merescudament la Menció honorífica municipal i, entre altres importants distincions, era el president honorari de la Federació Internacional de Fotografia.

Persones com Enric Pàmies ajuden a entendre la singularitat de la vida cultural de la ciutat de Reus, en la qual l’empenta i la passió de creadors i entitats han donat fruit a iniciatives úniques que cal reivindicar com un exemple de compromís amb la ciutat. Vull aprofitar per expressar en nom de la ciutat l’admiració i l’agraïment a Enric Pàmies per tota una vida de treball i dedicació a l’art i la cultura. Sortosament, els milers de moments únics i irrepetibles que ell va retenir amb la seva càmera ens queden avui com a testimonis perpetus de la seva mirada sensible i original. Moltes gràcies.

Comentarios
Multimedia Diari