Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    La centralitat de l’Aeroport de Reus

    25 febrero 2023 19:30 | Actualizado a 26 febrero 2023 07:00
    Carles Pellicer
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Tenim un aeroport de Primera Divisió, amb unes instal·lacions excel·lents, una ubicació immillorable, un pla d’inversions de futur projectat i, ben aviat, amb connexió amb l’alta velocitat ferroviària. És a dir, un aeroport amb totes les condicions indispensables per garantir que tingui el pes que mereix, una posició excel·lent que s’ha assolit malgrat la complexitat dels canvis en el sector del transport aeri de passatgers i malgrat la complexitat, també, d’una gestió allunyada que a l’hora de prendre les grans decisions té un visió distorsionada del territori. Però des del territori, conscients del paper motor de l’aeroport per a les aspiracions col·lectives, s’ha treballat durant anys, de manera conjunta, discreta, coordinada i des del consens, per arribar on som avui.

    A la darrera reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària, que presideix el Ministeri, vaig deixar palès que és imprescindible que s’impulsin noves rutes per no dependre d’un únic mercat

    En les seves èpoques de màxima operativitat, l’aeroport de Reus depenia pràcticament en exclusiva de vols xàrters i d’una única companyia que concentrava la seva activitat durant els mesos de temporada alta. Va funcionar puntualment, amb això no n’hi havia prou, i el temps ha demostrat que aquell model no era sostenible a llarg termini.

    A la darrera reunió del Comitè de Coordinació Aeroportuària, que presideix el Ministeri, ja vaig deixar palès que, perquè l’Aeroport funcioni, és imprescindible que s’impulsin noves rutes per no dependre d’un únic mercat. El president del Comitè es va mostrar d’acord amb la proposta, subratllant que unificar esforços per potenciar el trànsit forma part precisament de la raó de ser del propi comitè. Des de Reus, de fet, fa temps que reivindiquem a Aena i al Ministeri un esforç especial per garantir que el nostre aeroport estigui estabilitzat i equilibrat. La ciutadania necessita vols que la connectin amb les destinacions que vol o necessita, ja es tracti de vols nacionals o internacionals en el context europeu, amb un cert volum d’oferta al llarg de tot l’any.

    També és imprescindible que els tres aeroports (Reus, Girona i Barcelona) interconnectin les seves estacions ferroviàries i garanteixin un enllaç amb Barcelona ciutat

    També és imprescindible que els tres aeroports (Reus, Girona i Barcelona) interconnectin les seves estacions ferroviàries i garanteixin un enllaç amb Barcelona ciutat per fer una Catalunya més equilibrada i poder donar servei a una massa d’usuaris molt més àmplia. El Ministeri ha reafirmat la posició de l’Estació Intermodal de Vila-seca- Aeroport de Reus, i al Document de Regulació Aeroportuària (DORA) 2022-2026 hi constarà la connexió de l’alta velocitat amb l’aeroport. Un altre pas important, doncs, que s’ha reclamat insistentment i que també vaig demanar a la reunió del Comitè, ja que aquest document fa referència precisament a la garantia de la mobilitat i la cohesió social i territorial. Perquè la connexió amb l’alta velocitat és indispensable perquè l’aeroport de Reus funcioni a ple rendiment.

    Som en una bona posició, i el camí que tenim per endavant és clar i prou ampli per poder-lo recórrer des de la discreció, la coordinació i el consens, que és la millor manera d’assolir els objectius. Ho fem amb la Comissió Municipal d’Infraestructures, amb la Cambra de Comerç de Reus i la resta d’institucions, com ho hem fet també en relació a l’Estació de Reus- Bellissens, que entrarà en servei l’any 2025, i amb l’horitzó proper de la posada en marxa del Tramvia del Camp.

    Els fets demostren que Reus té consolidat el seu lideratge territorial, posant sempre el consens pel davant, i que està posicionada de manera immillorable per créixer encara més com a pol econòmic i tecnològic i refermar la seva posició com a nucli de la mobilitat de l’àrea metropolitana del Camp.

    Comentarios
    Multimedia Diari