Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Hard Rock, una oportunitat de creixement per al territori

| Actualizado a 09 diciembre 2022 06:00
Berta Cabré
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Fa pocs dies es va aplegar una més que àmplia representació de tot el teixit civil, econòmic i polític de la província de Tarragona per reivindicar i reclamar que el projecte Hard Rock de Salou i Vila-seca es materialitzi definitivament.

Val la pena destacar que moltes persones i organitzacions, de perfils i procedències diferents, es van ajuntar per a un objectiu comú, beneficiós per al conjunt del territori i lamentem la manca de presència i suport de diferents administracions públiques que, com a institucions de govern nacional, provincial i local que són, han d’actuar en representació dels interessos de la ciutadania pel davant de qualsevol motivació personal.

I és que, sense cap mena de dubte, el projecte turístic Hard Rock de Salou i Vila-seca esdevindrà un actiu més de primer nivell per continuar consolidant, encara més, la Costa Daurada com una de les destinacions turístiques líder del Mediterrani i de clar reconeixement internacional.

La construcció i posada en funcionament del complex representarà una més que important activitat econòmica, generadora de riquesa en forma de més de 12.000 nous llocs de feina entre els directes al sector turístic, i els indirectes a molts altres sectors professionals per la capacitat induïda que la seva explotació suposarà a la construcció, manteniments tècnics, alimentació, jardineria, entreteniment, activitats culturals i escèniques, subministraments, etc. Però, no només Hard Rock serà positiu pels llocs de treball que aportarà.

Lamentem la manca de suport de diferents administracions públiques que, com a institucions de govern nacional, provincial i local que són, han d’actuar en representació dels interessos de la ciutadania

El projecte ja està incorporant una sèrie de canvis i adaptacions a tots aquells aspectes mediambientals d’acord amb els ODS, als quals la legislació vigent de les diferents administracions públiques obliga. Òbviament, tots volem un projecte excel·lent que en aquest sentit aporti totes les garanties d’una bona integració al territori. I n’estic segura que així serà.

Afortunadament, el Camp de Tarragona és un territori ric i divers en la seva activitat econòmica, i ha de seguir evolucionant en aquesta línia de diversificació i innovació; el desenvolupament del conjunt dels diferents sectors que treballen al territori, així com les sinergies que generen entre ells, són una de les claus del nostre creixement i futur com a societat. El turisme també.

No sobra ningú –i a la recent trobada ho vam veure- i tots col·laborem per fer del Camp de Tarragona una de les zones estratègiques i amb més possibilitats de Catalunya. No podem ni hem de renunciar-hi, els nostres conciutadans no ens perdonarien capar deliberadament una iniciativa -Hard Rock- que ajuda al nostre futur i prosperitat.

És molt irresponsable i injust obligar el territori a renun-ciar ara a un nou catalitzador de l’activitat turística, com és aquest i que implicarà una inversió de més de 700 milions d’euros

Sense complexos, i amb tot el respecte i responsabilitat que es mereix, hem de recordar que el turisme a la Costa Daurada i Terres de l’Ebre representa gairebé el 25% del Producte Interior Brut (PIB) de la província de Tarragona, aporta directament i indirecta milers de llocs de feina dels que viuen moltes famílies, compleix amb tota la legislació laboral dels convenis vigents, treballa constantment per la seva desestacionalització i major estabilitat durant una part cada vegada més llarga de l’any, desenvolupa nous productes turístics d’èxit com el turisme esportiu -som referents-, el turisme gastronòmic i enològic, el turisme cultural, entre d’altres, i inverteix de manera més que significativa per la millora continua de la seva activitat aplicant exigents paràmetres en tot allò relatiu a la sostenibilitat mediambiental, transformació digital, qualitat i innovació. I, precisament, en aquesta línia, el nou projecte del Hard Rock ens situa com a destinació turística de 365 dies l’any, just pel que portem molts anys treballant.

El turisme està fent bé les coses i la gent d’aquí ho valora: estudis d’opinió qualificats manifesten que el 90% de la població de la província de Tarragona considera que el turisme és beneficiós. Tenint en compte aquesta dada, crec que és molt irresponsable i injust obligar el territori a renunciar ara a un nou catalitzador de l’activitat turística, com és el projecte del Hard Rock que implicarà una inversió de més de 700 milions d’euros. Anirem en contra dels interessos de la majoria?

El conjunt de la ciutadania de les comarques de Tarragona es mereix comptar amb un dels projectes clau pel seu creixement, i volem que sigui així abans que els inversors internacionals que confien en nosaltres es cansin i abandonin.

Berta Cabré és també Coordinadora de la Comissió de Turisme i Restauració de la Cambra de Comerç de Reus.

Comentarios
Multimedia Diari