Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

CCOO: «La residència d’avis Horts de Miró de Reus s’enfronta a una situació crítica»

La reobertura del 2n pis resta sense data. L’Ajuntament de Reus nega categòricament que hi hagi cap situació alarmant, «tot segueix com fins ara, res no ha canviat»

13 abril 2024 13:12 | Actualizado a 13 abril 2024 13:12
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

CCOO de Catalunya fa una crida «urgent» a les autoritats competents per tal que s’obri la segona planta de la residència d’avis Horts de Miró de Reus, la qual –segons indiquen a través d’un comunicat– s’enfronta «a una situació crítica per als seus residents, famílies i treballadores, tant presents com futurs», ja que des que va tancar-se aquesta el març de 2022 no ha tornat a obrir, malgrat haver-hi necessitat. De fet, destaquen que tenen una llista d’espera de 40 avis.

Ara bé, la Generalitat –segons recorden des de CCOO al document– va anunciar l’obertura d’aquesta planta «per al 15 d’abril del 2024», data que, recentment, ha estat cancel·lada.

Per tot plegat, demanen que «es posi fi a la incertesa i la manca de consideració» cap a usuaris, famílies i personal en no obrir aquesta planta. La notícia del possible trasllat de residents de la residència ICASS, segons el seu punt de vista «ha paralitzat tot el procés [d’obertura de la planta], i ha afectat negativament els treballadors en no rebre l’augment contractual corresponent», afegeixen.

Els treballadors fan una crida «urgent» perquè s’obri la segona planta i finalitzi la «incertesa»

Pel que fa a les persones treballadores, indiquen que «han d’ajustar-se a un calendari de treball setmanal que dificulta qualsevol conciliació familiar, la situació s’ha tornat insostenible». La plantilla «no ha rebut augments en hores ni en salari, mentre que hi ha llocs vacants que no s’estan ocupant».

La residència d’avis Horts de Miró té dues plantes i una capacitat de 29 places cadascuna. Segons repassen al comunicat, «la residència ha viscut una sèrie d’esdeveniments que han generat incertesa i malestar».

El desembre del 2019 va obrir la primera planta amb 29 places, seguida de la segona l’octubre del 2020, designada com a planta buffer per la Covid-19 segons les ordres de la Generalitat. Aquesta segona planta, però, va tancar el 2022 i les possibles reobertures anunciades no s’han acabat fent efectives.

L’Ajuntament de Reus, per la seva banda, nega categòricament que hi hagi cap situació alarmant per als treballadors i residents. Fonts municipals asseguren que «tot segueix com fins ara, res no ha canviat». Des de l’Ajuntament traslladen que estaran a l’expectativa conforme s’anunciï data de reobertura de la segona planta per part de la Generalitat i reiteren el seu compromís, que ja van fer palès al ple municipal, de vetllar perquè s’obrin aquestes 29 places que manquen.

Comentarios
Multimedia Diari