El presumpte frau de les ampolles de vi sumaria dues DO afectades més

Les perjudicades serien la Denominació d’Origen Catalunya i la de Tarragona

21 enero 2022 10:40 | Actualizado a 21 enero 2022 11:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Les DO Catalunya i Tarragona haurien estat perjudicades, també, pel cas de la comercialització –per part d’una empresa amb seu a Les Borges del Camp– d’ampolles de vi amb segells, presumptament, il·legals i no certificats per aquestes Denominacions d’Origen. Així ho va avançar ahir el web Vinassos.cat i així li van corroborar al Diari –almenys en el cas d’una de les DO, la Catalunya– assegurant que se la va informar de l’aparició dels distintius presumptament falsos de la seva DO.

A la publicació de l’esmentat mitjà digital van fer constar que la situació «s’hauria descobert en el procés d’intervenció de material localitzat en una de les impremtes on presumptament es feien les impressions dels citats distintius (...)». El cas que precedeix a aquesta situació va sortir a la llum l’octubre de l’any passat i va afectar les DO Monstant i Terra Alta i la DOQ Priorat, les quals en assabentar-se del presumpte frau al consumidor van interposar una denúncia als Mossos d’Esquadra. El cos va acusar l’esmentada empresa del Baix Camp per vendre milions d’ampolles de vi presumptament fraudulentes. A hores d’ara, la investigació està sota secret de sumari. Els Mossos investiguen des de l’any passat, doncs, més detalls per esclarir si l’esmentada companyia hauria comprat el producte en cellers de l’Estat, els hauria embotellat i col·locat etiquetes presumptament falses de les tres DO, en un principi.

Pels volts de l’octubre de 2021 van confiscar fins a 750.000 ampolles amb distintius falsificats. D’altra banda i segons van informar els Mossos, sobre les primeres estimacions del cas, des de l’any 2017 es podrien haver comercialitzat entre vuit i deu milions d’ampolles de vi a l’any. Agents de la unitat que investiga el cas també van estar buscant a supermercats de la resta de Catalunya i van trobar ampolles, també, fraudulentes. Diferents cadenes de supermercats van paralitzar, també, la venda al públic.

Comentarios
Multimedia Diari