Whatsapp Diari de Tarragona
Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Els Armats de la Sang de Reus fan la Baixada de Llances amb una cohort renovada

El catedràtic de nutrició de la URV Jordi Salas Salvadó va parlar del dejuni i va reivindicar la recerca durant la presentació del XXII Opuscle

01 abril 2023 21:38 | Actualizado a 01 abril 2023 21:49
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La plaça de la Sang ha esdevingut avui, Dissabte de Passió, escenari de la tradicional Baixada de Llances dels Armats de la Reial Congregació de la Puríssima Sang de Nostre Senyor Jesucrist de Reus. L’acte –després del pregó de divendres, pronunciat per Pepa Quinteiro– marca l’inici de la Setmana Santa.

Vestits de carrer, els Armats han pogut realitzar l’últim assaig abans que comencés a ploure. Amb això, hauran deixat a punt les llances per sortir en les processons dels pròxims dies.

Un cop a dins del Temple de la Puríssima Sang, s’ha presentat el XXII Opuscle dels Armats de la Sang. L’acte ha anat a càrrec del catedràtic de Nutrició i Bromatologia de la URV Jordi Salas Salvadó, que ha parlat sobre la qüestió del dejuni i ha reivindicat la feina dels investigadors. També ha explicat algun record personal: «Del meu avi, vaig rebre una medalla amb cinc ferides sagnants. Em recorda la vinculació de la meva família amb aquesta congregació i, aquí, tanco una porta que ell va obrir», ha dit.

Per la seva banda, el Capità Manaies, Toni Sánchez, ha destacat que «hi ha dificultats per atraure saba nova i els Armats no som una excepció». «Per culpa de la pandèmia vam perdre armats, però s’han incorporat nou aspirants, gairebé tots adolescents» i, aquest 2023, «una quarta part de la cohort la integren nouvinguts i al voltant del 40% tenen menys de 25 anys; a més, des del 2019, s’hi han sumat dones», va afegir.

I l’Armat Major, Antonio Delgado, ha destacat «l’orgull de mantenir totes les activitats que realitzem» en una Setmana Santa reusenca «plena d’emotivitat». «Ser armat és força i és honor», ha conclòs

Comentarios
Multimedia Diari