Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

Una aliança vol fer més competitiu el sector del vi

La URV, VITEC, IRTA i INCAVI acorden sumar esforços per oferir més i millors serveis al món vitivinícola i donar resposta a reptes

01 septiembre 2022 14:09 | Actualizado a 01 septiembre 2022 14:11
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La ciència, la formació, la recerca, el desenvolupament i la transferència s’han unit en l’aliança i4Vi amb l’objectiu de fer més competitiu el sector del vi a Catalunya. Així, la Universitat Rovira i Virgili (URV), el Centre Tecnològic del Vi (VITEC), l’Institut de Recerca i Tecnologies Agroalimentàries (IRTA) i l’Institut Català de la Vinya i el Vi (INCAVI) han acordat treballar plegats per ser més eficients i oferir més i millors serveis al sector. Tot, amb l’impuls de la conselleria d’Acció Climàtica de la Generalitat.

L’acord, que es va presentar ahir a Falset, representa per les institucions promotores una oportunitat de dotar el país d’una major infraestructura per avançar en l’aplicació de noves tècniques per afrontar els reptes presents i futurs de la vinya i el vi a Catalunya. La iniciativa de col·laboració neix de l’embrió format per l’INCAVI i l’IRTA, un grup de treball anomenat I2vi, que durant dos anys ha avançat en diversos projectes i assajos en finques experimentals compartides, i que ara s’amplia amb la incorporació de la URV i el Centre Tecnològic del Vi.

La nova aliança i4Vi respon a una demanda expressa i històrica del sector d’anar més alineats. L’acord vol donar resposta a reptes com l’adaptació i mitigació dels efectes del canvi climàtic; la sostenibilitat vitivinícola entesa com a mediambiental, però també social i cultural; i la millora del posicionament dels vins catalans.

Comentarios
Multimedia Diari