“Els joves d’avui no saben controlar-se i estan sempre de mal humor. Han perdut el respecte a la gent gran, no saben què és l’educació i no tenen moral.”
Aquesta afirmació, que podrien fer molts pares i mares d’adolescents, la va pronunciar Aristòtil. El que per a molts és una circumstància del moment que vivim, única i irrepetible, succeïa ja fa gairebé 2400 anys.

Què hem de fer? Com he de tractar el meu fill o filla en aquesta nova etapa? Sabré gestionar els canvis que viurà? Com puc ajudar-los?
Aquestes preguntes apareixen amb freqüència en converses entre mares i pares amb fills que encara no han entrat en aquesta etapa. I és que l’adolescència i tot el que comporta els neguiteja molt, sobretot a aquelles famílies amb fills o filles que han de fer el salt a la secundària.
A la Institució Tarragona Aura Turó les famílies no fan soles aquest salt. Amb més de 50 anys d’experiència, l’escola les acompanya amb un tracte personalitzat i individual per tal d’aconseguir treure el millor de cadascun dels seus alumnes.
Convidar les famílies a participar del procés educatiu dels seus fills i filles més enllà de la llar, sent part implicada i protagonista també a l’escola, és clau per a l’èxit educatiu. La recerca demostra que la implicació familiar en l’aprenentatge dels joves està estretament associada amb un bon desenvolupament socioemocional i amb l’èxit acadèmic.
L’OCDE, en un estudi comparat de l’eficàcia dels sistemes educatius descrit en els informes PISA, introdueix la participació dels pares com un indicador clau d’aquesta eficàcia.
També la Fundació Jaume Bofill ha analitzat l’impacte de la implicació de les mares i pares en l’educació dels fills en el marc del projecte Què funciona en l’educació? Segons aquesta entitat, algunes de les iniciatives més efectives són:
* Comunicar-se amb els fills sobre qüestions escolars
* Crear ambients i rutines per afavorir l’estudi
* Projectar expectatives positives sobre l’escola
En definitiva, es tracta d’oferir als fills una educació personalitzada, tant a casa com a l’escola. És a dir, acompanyar-los, atendre les seves necessitats específiques d’aprenentatge i potenciar el seu caràcter propi. En definitiva, tractar cada nen i cada nena com es fa a casa, com a una persona única.
De fet, el tret diferenciador de la Institució Tarragona Aura Turó és la personalització. D’una banda, en l’acompanyament a l’alumne. Cadascun té un tutor amb qui manté tutories personals freqüents per parlar dels seus neguits, preocupacions, fites i objectius, sempre amb un esperit optimista i positiu, que ajuden l’adolescent a créixer amb una personalitat pròpia. D’altra banda, en l’acompanyament a les famílies. Un acompanyament que es concreta en entrevistes periòdiques entre el tutor i la família, que serveixen analitzar globalment el funcionament de l’alumne, marcar objectius de millora tant al centre com a casa, o resoldre dubtes que puguin tenir en aquesta nova etapa.

A la Institució Tarragona Aura Turó es fomenta la col·laboració estreta escola-família que, per al centre, és el tàndem fonamental en l’acompanyament de l’alumne de forma integral, perquè els pares i mares tenen i han de tenir un paper protagonista en la formació dels seus fills.
Per tot això, la Institució Tarragona Aura Turó és la millor opció per a tots aquells pares i mares que busquen un centre per als seus fills en què se’ls assessori, ajudi i acompanyi en la tasca importantíssima i fonamental de formar joves amb valors i competents en tots els àmbits d’una societat del segle XXI.