Whatsapp Diari de Tarragona
  • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
    Diari
    Comercial
    Nota Legal
    • Síguenos en:

    L’Hospital Joan XXIII de Tarragona aplica una combinació de teràpies per millorar la qualitat de vida de les persones amb diabetis

    El tractament de bomba d’insulina amb els sensors milloren el control de la malaltia. Actualment hi ha 95 persones, 35 infants i 60 adults. En els tres anys que es posa en práctica s’ha posat en pràctica en 500 pacients

    14 noviembre 2022 13:58 | Actualizado a 14 noviembre 2022 14:11
    Se lee en minutos
    Participa:
    Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
    Comparte en:

    Els avenços en les tecnologies per controlar i tractar la diabetis tipus 1, a les nostres comarques, són a l’abast de les persones amb diabetis (avui dia 14 de novembre és el Dia Mundial d’aquesta malaltia). Des de l’any 2019, de forma progressiva, l’Hospital Universitari Joan XXIII ha iniciat el monitoratge continuat de la glucosa en les persones amb diabetis tipus 1 per millorar-ne el control.

    Aquests dispositius permeten mesurar la glucosa de forma continuada i disposen d’alarmes que es poden individualitzar per avisar les persones que els porten si la glucosa està baixa o alta. Aquest tractament està finançat per a les persones amb diabetis tipus 1 i per utilitzar-lo de forma adequada és necessari fer una formació específica i comprometre’s a fer un ús adequat del dispositiu.

    En els últims dos anys, també s’ha produït un increment de teràpies combinades de sistemes d’infusió subcutània continuada d’insulina, més coneguts com a bombes d’insulina, i de sistemes de monitoratge continuat de glucosa, que permeten regular l’administració d’insulina i, si s’utilitzen adequadament, millorar el control de la glucosa.

    $!FOTO: Hospital Joan XXIII

    Aquest sistemes poden utilitzar-se de forma independent: un monitor i una bomba no connectats o connectats de forma que el sensor és capaç de transmetre informació a la bomba per ajustar l’administració d’insulina. Els sistemes més moderns són capaços d’aturar l’administració d’insulina quan es preveu una baixada del nivell de glucosa, d’analitzar la tendència de les glicèmies (sucre) i modificar de forma programada l’administració d’insulina en funció dels valors de glucosa, de manera cada cop més precisa i segura, tant en adults com en infants.

    Val a dir que aquests sistemes encara no són perfectes i requereixen un coneixement ampli del maneig de la diabetis i una instrucció específica destinada a les persones que els han d’utilitzar.

    Actualment, a l’Hospital Joan XXIII hi ha uns 35 infants i uns 60 adults amb tractament combinat d’aquestes teràpies. El monitoratge de la glucosa amb els sensors, en els últims tres anys, s’ha iniciat en més de 500 pacients. La cap d’Endocrinologia de l’Hospital Universitari Joan XXIII, la Dra. Ana Megía, explica que en general “els pacients s’adapten molt bé a aquestes teràpies i, si s’aconsegueix millorar el control metabòlic, a llarg termini, se suposa que disminuiran les complicacions cròniques”.

    Ara bé, el tractament de les persones amb diabetis no es limita al control metabòlic. Són essencials altres factors com mantenir un estil de vida saludable i un bon control dels factors de risc cardiovascular, com la hipertensió, l’excés de pes i les dislipèmies.

    Comentarios
    Multimedia Diari