Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
Secciones
Canales
Diari
Comercial
Nota Legal
  • Síguenos en:

La rentada de cara del Mercadet dels diumenges de Bonavista

L’empresa Mercats de Tarragona ha aconseguit, els darrers anys, una dignificació del mercat ambulant més important de Tarragona: serveis, recollida selectiva, més seguretat i molta pedagogia

| Actualizado a 23 enero 2023 14:18
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Temas:

Els diumenges, el sector est de Bonavista es transforma. Roba per a totes les edats, aliments de tota mena, parament de la llar, menjar ràpid, material pel jardí i l’hort, fins i tot una parada de discs musicals... tot allò que hi hem trobat sempre i que podem ser-hi trobant.

El Mercadet ambulant de Bonavista és el més important de la ciutat i un dels més grans del sud d’Europa, tenint en compte que hi ha més de 250 parades i que centenars i milers de persones el visiten quatre cops a la setmana. És immens, sí, però ja no és el que era abans. Amb les accions recents quasi obsessives de Mercats de Tarragona i l’Ajuntament, el ‘mercadillo’ de Bonavista ha experimentat una rentada de cara que l’ha posat a l’ordre del dia. O com a mínim aquesta és la sensació que expressen els comerciants i els clients habituals del Mercat.

Hora punta de les onze del migdia, quan el Mercat i el seu entorn rep més visitants. Ja d’entrada els comerciants són reticents a sortir al ‘Diari’ però reconeixen aquest canvi a millor que han vist els darrers anys. “El ‘mercadillo’ no té res a veure ara amb el que teníem fa deu anys, res a veure, estem molt millor”, insisteix un d’ells.

Això i que tampoc veuen amb bons ulls la insistència de l’empresa municipal, sempre alerta perquè es compleixin les normatives. La col·locació d’uns nous lavabos públics, l’estiu de l’any passat i llargament reivindicats, així com la pèrgola instal·lada, la recollida selectiva de les deixalles (junt amb les intenses campanyes de sensibilització) o la presència de vigilants, segons apunten els mateixos comerciants, han contribuït a la higiene, a la seguretat i, en definitiva, la dignificació del mercat. Ho demostra un sol passeig pel Mercadet, en especial per les zones on sempre s’acumulaven més deixalles, com a les parades de fruita i verdura. Comparar la situació de fa uns anys amb l’actual ha de donar pas a una conclusió satisfactòria.

Aquest procés de canvi recent vol tornar a tenir un aparcament del Mercat que sigui de pagament. De fet, ahir diumenge havia de ser el primer dia en què deixar el vehicle al pàrquing asfaltat de sota l’esplanada costés un euro tot el dia, però Mercats de Tarragona es va haver de fer enrere.

La raó, segons fonts de l’empresa municipal, respon a uns problemes tècnics de connexió que han portat a aquesta decisió abans de fer pagar a uns clients sí i a d’altres no. La realitat ha estat que molts dels usuaris de l’aparcament s’han mostrat sorpresos en trobar les barreres abaixades: “Teníem entès que avui començaven a cobrar, però millor per nosaltres”, deien des del cotxe. Asseguren que el preu d’un euro no els farà enrere a l’hora de venir a comprar, fet que demostra la tasca d’informació que s’ha dut a terme aquests darrers dos mesos.

Ara, l’objectiu de l’empresa és resoldre els problemes tècnics en una o dues setmanes, i l’aparcament tornarà a ser de pagament, com ho havia estat abans de la pandèmia, entre les 7 h i les 15 h dels diumenges. El Mercadet de Bonavista, però, seguirà comptant amb dos aparcaments gratuïts més.

Comentarios
Multimedia Diari