Montblanc acull una nova edició de la fira de Lego aquest cap de setmana

La cinquena edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, se celebra els dies 8 i 9 de juny

05 junio 2019 07:44 | Actualizado a 08 junio 2019 16:33
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

La cinquena edició de Brickània, el Festival de Lego de Montblanc, se celebra els dies 8 i 9 de juny. L’espai central del festival segueix sent l’antiga església i claustre de Sant Francesc on hi haurà una espectacular mostra de diorames fets amb peces de Lego i on també s’ubicaran les botigues especialitzades. Així, a la nau central de Sant Francesc els temes dels diorames són: Campament d’estiu a Heartlake (de la col·lecció Friends), Circuit de Fórmula 1,  Gran plaça Brick o La ciutat i els trens, entre d’altres. I els tres diorames de la sala Sant Jordi del claustre de Sant Francesc, són: Tatooine (de la col·lecció d’Star Wars), Temps de castells i Caçadors de monstres i vampirs.

Durant els dos dies del festival, l’empresa Dynamind coordinarà activitats per descobrir les múltiples aplicacions lúdiques i pedagògiques de les peces de Lego. S’adrecen a un ampli ventall d’edats i també s’han pensat per poder fer-les en família. Tindran lloc a la sala de les Corts Catalanes i a la sala polivalent del claustre de Sant Francesc i s’aniran repetint al llarg del cap de setmana. D’altra banda, l’església de l’antic hospital de Santa Magdalena acollirà diverses activitats gratuïtes que tindran lloc d’11h a 14h i de 16h a 18.30h.

Una altra de les novetats de l’edició d’enguany és l’estrena d’un joc de pistes. Caldrà localitzar unes lletres i uns personatges que s’han amagat en nou espais de Montblanc. Un cop trobades es formarà una paraula que cal descobrir i encertar per tal de participar en el sorteig de productes Lego. No tot són novetats a Brickània 2019, ja que propostes d’altres anys segueixen tenint cabuda en el festival.

En aquesta edició hi prenen part tres botigues que ocuparan el lateral de ponent de la nau central de l’antiga església de Sant Francesc, aprofitant les capelles.

Al pati central del claustre de Sant Francesc hi haurà una àrea adaptada per a que el més petits puguin jugar amb els bricks de Lego, infables i jocs diversos, amb la participació del Càmping Serra de Prades, de Vilanova de Prades. Pujar als inflables té el cost d’un euro destinat a AFANOC, l’associació de nens amb càncer de Catalunya. Hi haurà també sortejos i la possibilitat d’adquirir diversos productes de marxandatge.

Comentarios
Multimedia Diari