Quan les festes construeixen la imatge de ciutat

L’estand de les festes posa a la venda prop de 200 productes de mercadatge que vesteixen la ciutadania de tradició

15 septiembre 2021 09:10 | Actualizado a 15 septiembre 2021 10:17
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

És un fet. Quan arriba Santa Tecla la ciutat s’omple de ciutadanes i ciutadans amb la samarreta de les festes. L’arrencada de la tardor es tradueix, a Tarragona, en un mar de colors que solidifica en samarretes de totes les mides, amb les quals els tarragonins i tarragonines mostren la tradició del culte a la patrona de la ciutat, que avui dia conviu amb la tasca social i cultural de les entitats que reviuen la tradició. És a dir, que qui volti aquests dies per la ciutat es trobarà amb moltes persones vestides amb samarretes amb la imatge de les festes, de les entitats, amb ventalls de Santa Tecla i barrilets, per no parlar de les bosses de roba o de tela que cada any es produeixen amb la imatge que correspongui.

Avui dia, l’estand de les festes la Botiga de les Festes, ubicat al vestíbul del Teatre Tarragona, ven prop de 200 productes relacionats amb Santa Tecla, una xifra que suma els elements de mercadatge amb la imatge oficial que canvia cada any i aquells que comercialitzen les entitats, una xifra que ens ajuda a entendre com ha crescut aquest mercat en els darrers anys. L’estand de les festes ha evolucionat de la clàssica parada a l’aire lliure per a sofisticar-se fins a una autèntica botiga pop up, que durant uns dies acull tota mena de productes.

«La botiga serveix per ajudar econòmicament a les entitats, ja que és una eina que permet que els ciutadans trobin tot el producte festiu que s’elabora cada any», explica Melcior Bustos, coordinador de l’espai, un punt de venda que acull tant els productes que es basen en la imatge oficial –que canvia cada any i que aquest 2021 va a càrrec de la dissenyadora tarragonina Itziar Solla–que es produeixen per a ser comercialitzades per diferents entitats de la ciutat. D’aquesta manera, la imatge d’enguany es deriva en el mercadatge imprescindible per viure Santa Tecla, promocionat per diferents entitats de la ciutat amb el suport de l’Ajuntament, com són la samarreta del Ball de Diables, la bossa de la Colla de Diables Voramar del Serrallo, el mocador de la Moixiganga, la totebag de l’Agrupació de Portants dels Nanos Vells, el ventall de Comerciants Via T, el domàs de la Fundació Estela i la polsera del Ball de Gitanes. «Aquests són dels productes que més es venen cada any», confirma Bustos, que destaca que altres objectes amb un nivell similar de vendes són «les figures de goma del Seguici Popular i les samarretes de les diferents entitats de les festes, que també es troben en l’estand del Teatre Tarragona».

Tot plegat, apunta al valor creixent del mercadatge com una estratègia de consolidació de Santa Tecla i la cara més visible, i comercial, de les festes.

Comentarios
Multimedia Diari