Repsol premia dos treballs d'alumnes de FP de Reus i Tarragona

Els dos equips guanyadors són dels centres IESD Horticultura i Jardineria (Reus) i Escola Joan XXIII (Tarragona)

19 febrero 2019 17:48 | Actualizado a 21 febrero 2019 16:38
Se lee en minutos
Participa:
Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
Comparte en:

Els projectes SaveMe i Plair, dissenyats per alumnes de Formació Professional dels centres IESD Horticultura i Jardineria (Reus) i Escola Joan XXIII (Tarragona), amb el suport dels seus professors i l'assessorament de voluntaris Repsol i mentors de Secot, han estat els guanyadors de la segona edició del programa Emprendimiento en FP de Fundación Repsol. 

El premi s’ha lliurat en el marc del Demo Day, un esdeveniment que posa fi a la segona edició d’Emprendimiento en FP a Tarragona, un innovador programa posat en marxa per Fundación Repsol amb l'objectiu de fomentar la cultura emprenedora i millorar l'ocupabilitat dels estudiants de Formació Professional (FP).

Durant l'esdeveniment, que s'ha celebrat a l'Auditori Casal Cultural de la Pobla de Mafumet, els 10 equips participants han exposat els seus projectes davant el jurat, que ha valorat la creativitat i valor de la proposta, el pla de treball, la viabilitat, el compromís social i l'exposició realitzada pels alumnes.

El guanyador ha estat el projecte SaveMe, desenvolupat pels alumnes d’FP del centre IESD Horticultura i Jardinería (Reus). Aquest equip proposa un dispositiu de detecció immediata d’aturades cardíaques o ictus amb avís automàtic als serveis d’emergència.

En segon lloc, s'ha reconegut a l'equip Plair, en el que els alumnes de l’Escola Joan XXIII (Tarragona) han dissenyat una plataforma online amb servei a la carta de videojocs novedosos, similar als que existeixen per a series o pel·lícules.

En tots dos casos, els estudiants han rebut el suport dels seus professors i l'assessorament dels voluntaris Repsol, empleats de la companyia energètica i els mentors sènior de Secot.

A més, han participat en l’esdeveniment Valero Camps, inspector d’Educació i Gloria Vidal, responsable del projecte a Fundación Repsol.

Quatre mesos de treball

La segona edició d'Emprendimiento en FP es va llançar al setembre de 2018. Després d'una ronda de hackatons, finalment s'han unit al projecte a la província de Tarragona 43 alumnes i 8 professors d’FP, així com 7 centres educatius de Tarragona, Reus i Valls (Institut Pere Martell; Institut Cal·lípolis; IES Comte de Rius; Escola Joan XXIII; IESD Horticultura i jardineria; Institut Jaume Huguet i Institut Francesc Vidal i Barraquer).

Durant els quatre mesos que ha durat la fase d'ideació, els 10 equips han hagut de decidir el seu projecte, validar-lo i aprendre a comunicar-lo. Per això han rebut formació a càrrec d'experts, a més de comptar amb l'assessorament dels seus professors, dels voluntaris Repsol i dels mentors de Secot.

A través d'aquesta iniciativa, Fundación Repsol ofereix als alumnes participants formació en temes com lideratge, creativitat, comunicació o lean startup. En l'organització d'aquest projecte es compta amb la col·laboració de Cise (Centro Internacional Santander Emprendimiento).

A més de a la província de Tarragona, aquest projecte s'ha desenvolupat paral·lelament a A Coruña, Ciudad Real i Regió de Múrcia, involucrant a més de 170 alumnes i 30 professors de 28 centres d'FP, que han comptat amb el suport de 18 voluntaris Repsol i 24 mentors de Secot.

Comentarios
Multimedia Diari