Whatsapp Diari de Tarragona
 • Para seguir toda la actualidad desde Tarragona, únete al Diari
  Secciones
  Canales
  Diari
  Comercial
  Nota Legal
  • Síguenos en:

  Tarragona ja té a punt el catàleg d’habitatge

  Aquest document recull tots els recursos que ofereix el consistori. Aquesta és una de les actuacions previstes al Pla Local de l’Habitatge aprovat el maig del 2023

  07 febrero 2024 19:29 | Actualizado a 07 febrero 2024 19:29
  Se lee en minutos
  Participa:
  Para guardar el artículo tienes que navegar logueado/a. Puedes iniciar sesión en este enlace.
  Comparte en:

  L’Ajuntament de Tarragona ja té a punt el catàleg de serveis i recursos en matèria d’habitatge. Fins ara, per rebre aquesta informació, els usuaris només es poden dirigir a l’Oficina Local d’Habitatge de l’Ajuntament de Tarragona. «Aquest document permet al ciutadà disposar d’aquesta informació sense sortir de casa. La nostra finalitat és donar la millor informació possible, de forma completa, clara i transparent», explica conseller d’Habitatge, Nacho García.

  Els serveis en matèria d’habitatge es presten principalment a través d’Smhausa, que neix l’any 1989 fruit del Patronat Municipal de l’Habitatge que donà continuïtat a les noves actuacions, propòsits, i una filosofia millorada. Per altra banda, hi ha l’Oficina d’Habitatge, que és una finestra que es troba a carrer descalços 11-15 i que mostra al ciutadà totes les opcions que té a l’hora de trobar un habitatge, com fer-ho, i les actuacions que s’estan duent a terme. Alguns dels serveis que duu a terme són: sol·licituds d’Habitatges d’HPO, gestió de la borsa de mediació per al lloguer social, ajuts i subvenciones en matèria d’habitatge i cèdules d’habitabilitat.

  Així mateix, l’Institut Municipal de Serveis Socials (IMSST) s’encarrega de prevenir i tractar les situacions de risc social i residencial de les persones més vulnerables, principalment per evitar la manca d’habitatge i/o el risc de perdre’l.

  Per acomplir aquesta tasca, l’IMSST va crear un equip de professionals que prèvia valoració dels tècnics socials dels equips bàsics de serveis socials, poden derivar a persones que es troben en situació de possible pèrdua d’habitatge.

  «Tenim la missió d’empoderar i contribuir a la millora dels vincles personals, familiars i socials; protegir les persones que tenen dificultats per actuar autònomament; i prevenir situacions de risc social», afegeix la consellera del sector, Cecilia Mangini.

  Comentarios
  Multimedia Diari